Overlijdensbericht Thom Schuitemaker

Gepubliceerd op: 9 augustus 2022 13:34

Op 2 augustus overleed Thom Schuitemaker in zijn woonplaats Amsterdam aan de gevolgen van een noodlottige val. De bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum verloor hiermee een zeer gewaardeerde medewerker, die zich meer dan 30 jaar met hart en ziel inzette voor de bibliotheken in Laren en Huizen.

Thom Schuitemaker was tot 2004 directeur van de bibliotheek Laren, daarna kon hij zijn zeer brede en grote kennis van kunst, literatuur, muziek en films helemaal kwijt in zijn baan als specialist collectievorming. Hij bouwde, samen met het bibliotheekteam, aan twee mooie actuele bibliotheekcollecties in Huizen en Laren en was ook het aanspreekpunt voor bibliotheekleden voor alle vragen op het gebied van e-books en digitale databanken.

Pauline Gmelig Meyling, directeur van de bibliotheek: ‘ We verliezen als team een bevlogen bibliothecaris, een bijzondere man, met humor en een onuitputtelijke vraagbaak voor alle collega’s. Thom was ook jaarlijks de drijvende kracht achter de Poëzievertaalwedstrijd, met feestelijke uitreiking in theater de Boerderij. Ook organiseerde hij prachtige en drukbezochte literaire lezingen in de bibliotheken met bekende auteurs en was hij een charmante gastheer bij veel culturele bibliotheekactiviteiten. Het is een groot verlies en we zullen Thom enorm missen.’