Start leesclub literatuur in Laren en Huizen

Gepubliceerd op: 12 januari 2022 11:33

Voor wie wil weten of een leesclub iets voor voor hem of haar is, kom dan naar een informatiebijeenkomst van Senia in bibliotheek Laren en Huizen.

Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Leden van een leesclub ontmoeten elkaar om samen over boeken te praten. Om boeken met andere ogen te bekijken en nieuwe dingen te ontdekken. Voor wie wil weten of een leesclub iets voor voor hem of haar is, kom dan naar een informatiebijeenkomst van Senia. Uiteraard met in achtneming van de geldende regels.

Senia organiseert in heel Nederland leesclubs literatuur, biografieën, poëzie, filosofie en (kunst)geschiedenis. De meeste leesclubs lezen en bespreken zeven boeken per jaar. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt: overdag of ’s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek.

Leesclubs kiezen jaarlijks een lijst met boeken om te lezen en te bespreken aan de hand van keuzelijsten die door deskundigen van Senia worden samengesteld. Van de gekozen boeken krijgen leden een leeswijzer. Deze helpen bij het voorbereiden van de bijeenkomsten en inspireren met discussievragen.

Bibliotheek Laren
Datum:
woensdag 9 februari 2022,
Tijd: 10:30 uur
Locatie: Bibliotheek Brinkhuis, Brink 29 in Laren

Bibliotheek Huizen
Datum:
Dinsdag 1 februari 2022
Tijd:
Locatie:
Bibliotheek Huizen, plein 2000 1 Huizen

De bijeenkomsten zijn corona veilig en er wordt 1,5 meter afstand aangehouden. Daarom is het aantal beschikbare plaatsen beperkt.