Vacature bestuursleden

Gepubliceerd op: 11 juni 2018 13:58

Twee huidige bestuursleden zijn aan het einde van hun zittingstermijnen en daarom zoekt de bibliotheek per 1 september 2018 twee bestuursleden.

Stichting Openbare Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum is een actieve en marktgerichte organisatie die zich ten doel stelt kwalitatief hoogwaardig bibliotheekwerk te verrichten voor de gemeentes Huizen, Laren en Blaricum, met bibliotheekvestigingen in Huizen en Laren. De bibliotheek Laren is gevestigd in een cultuurhuis (Het Brinkhuis). Het werkgebied van de bibliotheek omvat circa 63.000 inwoners. Circa 23 % van de bevolking is lid van de bibliotheek en jaarlijks begroeten we met ons team van 25 medewerkers (14 fte) meer dan 220.000 bezoekers. De bibliotheek organiseert tal van activiteiten zoals workshops, lezingen, informatiemarkten en cursussen. De bibliotheek speelt voortvarend in op maatschappelijke ontwikkelingen en vervult een actieve rol in het Gooise netwerk en werkt met vele maatschappelijke partners samen.

Twee Bestuursleden

Het bestuur van de bibliotheek bestaat uit gemiddeld zes personen, werkt op afstand en adviseert de directie op diverse beleidsterreinen. Het bestuur vergadert ongeveer 6 keer per jaar samen met de directeur. Het betreft een onbezoldigde functie bij een eigentijdse en professionele bibliotheek, die volop in beweging is.

Wie zoeken wij?

De stichting komt graag in gesprek met kandidaten:

• Met bestuurlijke ervaring in het sociaal, culturele of maatschappelijke veld en belangstelling voor de bibliotheek als lokale voorziening.
  • Met een financiĆ«le en/of juridische achtergrond (als bestuurder in een toezichthoudende rol) .
  • Met een goed maatschappelijk netwerk in het werkgebied van de stichting.
  • Met een helicopterview en een goed evenwicht tussen betrokkenheid en bestuurlijke afstand.

Bestuursleden zijn woonachtig in de gemeenten Huizen, Laren of Blaricum.

Meer informatie ?

U kunt contact opnemen met Pauline Gmelig Meyling, directeur van de bibliotheek, tel. 035-5257410.

GeĆÆnteresseerd ?

Graag ontvangen wij voor 23 juli 2018 uw reactie per mail, voorzien van motivatie en cv.
De bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum is gecertificeerd volgens de landelijke certificeringsnormen 2016-2020. Het bestuur werkt volgens de Governance Code Cultuur.