Vakantielezen

Gepubliceerd op: 21 juni 2021 10:50

Vakantielezen

Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. En met Vakantielezen van de Bibliotheek wordt lezen extra leuk! Gaan jullie deze zomer mee op reis?

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. De bibliotheek biedt dit digitale zomerlees programma aan voor kinderen uit groep 3 en 4. Met Vakantielezen willen we samen het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden.

Lees jezelf de wereld rond

Heb je altijd al een bezoekje willen brengen aan Lachland? Ben je benieuwd wie er in Sportmanië wonen? Voor Vakantielezen hebben we 6 verhalen geschreven. De verhalen vind je op de website van Vakantielezen, maar je kan ze ook hieronder vinden. Alle verhalen zijn geschreven op het leesniveau M3/E3. Lees jezelf de wereld rond!

Doe mee en maak kans op prijzen

Op de website www.vakantie-lezen.nl reizen jullie langs 6 landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land doen jullie opdrachten en zo proberen jullie in elk land de schat te vinden. Met de digitale schattenjacht maken jullie ook nog eens kans op leuke prijsjes.

• Sprookjeseilanden: er is feest op het kasteel. De prins en prinses gaan trouwen, maar de heks is niet blij. Zij wil zelf met de prins trouwen. Ze bedenkt een slim plan. Valt het feest in het water? Lees het in dit sprookjesachtige stripboek.
  • De Griezelkust: Welkom op de Griezelkust. Jeroen maakt de griezelsoep van zijn oma. Maar waar liggen alle ingrediënten? Lees het verhaal en ga samen met Jeroen op zoek naar alle spullen. Dit verhaal is dan ook een zoekboek!
  • Avonturenland: Jeroen is op zoek naar de schat. Kun jij hem helpen? Los de puzzels in dit boek op en ontdek waar de schat ligt.
  • Lachland: De inwoners van Lachland maken elkaar de hele dag aan het lachen. Doe mee en lach hard om dit grappige moppenboek.
  • Sportmanië: In dit land zit niemand stil, ook de spelers van Oranje niet. Van Dijk en De Jong willen voetballen, maar waar ligt toch de bal? Lees dit verhaal en ontdek of de spelers de juiste bal kunnen vinden.
  • Dierenrijk: Wist je dat een giraf eet met zijn tong en wel 5 meter lang kan worden? Hoe we dat weten? Dat hebben we gelezen in ons weetjesboek. Reis ook mee naar het Dierenrijk.

Wil je meedoen met je gezin?
Haal de gratis schatkaart op in de bibliotheek en meld je aan

Ben je nog geen lid van de bibliotheek?
Voor kinderen tot en met 12 jaar is dat gratis! Wanneer je de schatkaart komt halen regelen we dat meteen even. Of word online lid en kom langs in de bibliotheek.