VoorleesExpress wordt in juli en augustus de ZomerExpress

Gepubliceerd op: 25 juni 2017 14:59

Tijdens de zomervakantie organiseren de bibliotheken Huizen en Bussum de ZomerExpress. De ZomerExpress is speciaal bedoeld voor vluchtelingkinderen tussen de 4 en 12 jaar woonachtig in Bussum of Huizen.

Tijdens de zomervakantie komt er vier tot zes keer een voorlezer bij een vluchtelinggezin thuis. Samen met de kinderen gaat de voorlezer aan de slag met een thematische verteltas. Deze tas wordt elke week aangevuld met nieuw lees- en spelmateriaal.

Daarnaast organiseren we deze zomer ook elke week een leuke activiteit in de bibliotheek. Deze events zijn voor alle kinderen en hun ouders toegankelijk. Dit varieert van het spelen van taalspelletjes, tweetalig voorlezen tot cupcakes versieren. Het programma zal spoedig volgen.

In de zomervakantie hebben alle kinderen te maken met terugval in taal- en leesniveau. Veel (voor)lezen is dé manier om de taalachterstand en taalterugval tegen te gaan. Dat is de reden waarom we dit jaar ook in de zomervakantie doorgaan met voorlezen aan gezinnen.

Wil je een vluchtelinggezin met kinderen tussen de 4 en 12 jaar aanmelden voor de ZomerExpress dan kun je een e-mail sturen. Dit kan tot en met 14 juli. Er is plek voor 15 gezinnen wees er dus snel bij!
 

6FM interview ZomerExpress

Radio 6FM heeft Merel Barnard, onze jeugdspecialist, geïnterviewd over de ZomerExpress.