Hart van Laren heeft Hart voor Voorlezen

Gepubliceerd op: 7 december 2020 08:54

Sinds 8 jaar wordt er iedere vrijdagmorgen tussen 11.00 en 11.30 uur in de bibliotheek van Laren voorgelezen aan peuters. Dit seizoen zijn we gestart met gastvoorlezers een keer per maand op de vrijdagochtend. Iedere tweede vrijdag van de maand zal er een gast voorlezer aanwezig zijn.

Vrijdag 11 december worden de peuters voorgelezen door Burgemeester Nanning Mol.

Sinds de start van het nieuwe seizoen wordt er iedere maand een speciale gast Voorlezer uitgenodigd om plaats te nemen in de Peuterhoek. In september startte Michael Jonker, directeur van het Brinkhuis als voorlezende special guest, Claudia Blijerveld van Versa nam in oktober het stokje over en vrijdag 11 december dus de burgemeester van Laren. Hij zal de peutertjes vertellen over 'Laren' tijdens de kerst en wat zijn rol is.

Met voorlezen vanaf de eerste levensjaren, wordt de basis voor lezen en leesplezier gelegd. Kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen blijken gemotiveerd om te leren lezen. Ze zijn ook taalvaardiger, begrijpen teksten beter en hebben meer succes op school dan kinderen die niet of heel weinig zijn voorgelezen. Aandacht voor boeken, lezen en voorlezen in de kinderopvang is dan ook van grote betekenis.

Je leert jouw kind zich een voorstelling te maken van dingen die ze in het echt nog nooit hebben gezien of meegemaakt. Door met kinderen plaatjes te bekijken en te benoemen, leren ze hoe iets heet. Tijdens het voorlezen pikken kinderen nieuwe woorden op. Het is een goede stimulans om kinderen vertrouwd te laten raken met de taal.

In verband met de geldende Corona maatregelen is het verplicht om te reserveren

PeuterVoorlezen is iedere vrijdagochtend van 11.00-11.30 uur in de bibliotheek Laren.
Toegang gratis, reserveren verplicht.