Winnaar Voorleeswedstrijd – regionale ronde

Gepubliceerd op: 4 april 2019 14:45

foto winnares Bibi van den Berg

Zaterdag 9 maart jl. deden 6 schoolkampioenen uit Huizen, Laren en Nederhorst den Berg mee aan de Voorleeswedstrijd. In het Brinkhuis in Laren probeerden zij een plaats te bemachtigen in de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. En wat waren ze allemaal goed!!

foto deelnemende kinderen en de jury

De jury, bestaande uit Karin van Hunnik (wethouder Laren), Erwin Wolters (bestuurslid bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum) en Irène Storm (schrijfster en auteur jeugdliteratuur), hadden de moeilijke opdracht uit deze kanjers de winnaar te selecteren. Maar uiteindelijk waren zij het unaniem met elkaar eens wie de winnaar moest zijn.

Bibi van den Berg van Basisschool De Binckhorst in Laren was de allerbeste, en mocht door naar de volgende ronde. Daar nam ze het op tegen 7 andere winnaars uit de provincie Noord-Holland. In deze ronde moest Bibi het afleggen tegen een andere kandidaat.

Over de Nationale Voorleeswedstrijd

foto van de jury

De Nationale Voorleeswedstrijd is een jaarlijkse activiteit voor kinderen in groep 7 en 8.
Wie is de beste voorlezer van Nederland? Kinderen strijden om de eer Voorleeskampioen van de school, van de regio en dus misschien ook wel van het hele land te worden!

Organiseer zelf vóór 1 december op school een voorleeswedstrijd en bepaal zo jullie schoolkampioen. Deze winnaar meld je aan bij Stichting Lezen. Wij nemen vervolgens contact met jullie op over de regionale vervolgronde, die in de bibliotheek plaatsvindt.
Kijk voor meer informatie en het aanmelden van jullie schoolkampioen op denationalevoorleeswedstrijd.nl
Jaarlijks doet bijna 50% van alle basisscholen mee.

Jouw school doet toch ook (weer) mee?!