Winnaars Poëzievertaalwedstrijd bekend

Gepubliceerd op: 3 februari 2016 10:32

Woensdagavond 27 januari jl. werden in Theater De Boerderij in Huizen door Joop Daalmeijer (voorzitter Raad voor Cultuur) de twee prijswinnaars en de ontvanger van een eervolle vermelding bekendgemaakt van de Poëzievertaalwedstrijd 2016, welke traditiegetrouw werd georganiseerd door de Stichting Kunst en Cultuur Huizen en de Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum.

The Road Not Taken

31 inzenders -o.a. uit België, het oosten van het land (Dieren), Amsterdam en het Gooi- stuurden 33 vertalingen in van het beroemde gedicht The Road Not Taken van de Amerikaanse dichter Robert Frost.

Een driekoppige jury (Henk van Aertsen, Wil Hordijk en Roxane van Iperen) beloonde twee inzendingen met resp. de eerste en tweede prijs en één inzending werd beloond met een eervolle vermelding.

De eervolle vermelding ging na afloop van de avond in de stromende regen mee naar Dieren, met zijn inzender Arie Sonneveld. Op zijn vertaalblog The Hidden Law vindt u zijn sfeerverslag.

De tweede prijs werd door de jury toegekend aan Gerry Cauvern uit Hilversum.

De prijs voor de beste vertaling was voor Marion Huismans uit Blaricum, wier palmares o.a. ook de hoofdprijs van de Poëzievertaalwedstrijd 2011 bevat met een zeer fraaie vertaling van Do not go gentle into that good night van de Welsh dichter Dylan Thomas.

De prijswinnaars konden hun eigen prijs kiezen uit een fraai prijzentrio: De Dikke van Dale 15, een geschilderd portret van Adèle van de Huizer kunstenaar Olaf Schouw en een door dochter Machteld Schrameijer geschonken aquarel van haar inmiddels overleden vader Flip Schrameijer.

De voorzitter van de jury, Henk van Aertsen, las voorafgaand aan de bekendmaking van de prijswinnaars het uitgebreide juryrapport van zijn hand voor.

Met dank aan de Stiching Kunst en Cultuur Huizen.

V.l.n.r: Henk van Aertsen (juryvoorzitter), Wil Hordijk (jurylid), Arie Sonneveld (eervolle vermelding), Joop Daalmeijer (voorzitter Raad voor Cultuur), Gerry Cauvern (2e prijs) en Marion Huismans (1e prijs).