Poëzievertaalwedstrijd 2022

Wie maakt de mooiste vertaling van A Song van Joseph Brodsky?

I.s.m. Stichting Kunst en Cultuur Huizen

Introductie

"Alsof je een kekke Fiat 500 door een wel heel nauw steegje in Siena moet zien te manouvreren".

Lees de introductie: de keuze voor Brodsky

Korte biografie Joseph Brodsky

"Ik geloof in mijn terugkeer; dichters keren altijd terug, lijfelijk of op papier".

Naar de biografie

Deelname

Upload hier je vertaling. Inzenden kan t/m woensdag 12 januari 2022. Een driekoppige jury zal de inzendingen geanonimiseerd beoordelen. Schrijf daarom s.v.p. niet je naam en adresgegevens op je te uploaden vertaling.

Upload je vertaling

Bekendmaking winnaars

Tijdens de tradiotionele speciale poëzie-editie van het Kunst en Cultuurcafé Huizen in Theater De Boerderij in Huizen op de laatste woensdagavond van januari. Onder voorbehoud i.v.m. maatregelen van de overheid ter bestrijding van het COVID-19 virus op dat moment. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief van de Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum!

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Vragen?

“A glance leaves an imprint on anything it's dwelt on.” ― Joseph Brodsky

Stel ze gerust!

Joseph Brodsky onthult zijn buste gemaakt door Sylvia Willink

Joseph Brodsky schreef in 1985 een gedicht over het werk van de schilder Carel Willink. Willinks weduwe Sylvia maakte een bronzen portret-sculptuur van Brodsky, die zo aardig was zijn eigen beeld te onthullen in 1991, in Amsterdam.

Naar YouTube

Boeken van en over Joseph Brodsky

Boeken uit de collecties Huizen en Laren, en uit collecties van andere Wise-bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland.

Reserveringskosten variëren

WorldCat Discovery

Via WorldCat Discovery kun je boeken lenen die je eigen Bibliotheek niet heeft. Je vindt hier boeken van universiteitbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Alle boeken die in Nederland beschikbaar zijn, kun je lenen.

Reserveringskosten: € 5,00

Meer over Joseph Brodsky op Russia Beyond

The main gateway to all things Russian, be it culture, travel, education, learning the language, ways to do business, and much more.

Naar de site

Affiche

Afbeelding: Orpheus and Eurydice (1864) van Frederic Leighton (1830-1896).

Photo credit: The Royal Borough of Kensington and Chelsea Culture Service, Leighton House Museum.