Zomertips medewerkers

Deze zomer wordt als geen voorgaande. Wat we ook gaan doen, thuisblijven, op vakantie in eigen land of toch de grens over: lees- en luistertips zijn altijd welkom. Deze zomertips worden gegeven door medewerkers van de Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum.

Yanny Vriends

Yanny is als Hoofd Back Office verantwoordelijk voor het reilen en zeilen acher de schermen. Zij heeft drie luisterboekentips.

Zomer top 3 luisterboeken door Yanny Vriends

Wat een feest om de LuisterBieb binnen handbereik te hebben; op de fiets, tijdens het stofzuigen, hardlopen en een lange autorit. Ik heb het helemaal ontdekt: het luisterboek!

Hieronder mijn zomer top 3 die allemaal in de LuisterBieb te vinden zijn.

Kleine brandjes overal van Celeste Ng (ja dat is echt haar achternaam).

De familie van Elena Richardson woont al drie generaties in “de mooiste wijk van de wereld”; Shaker Heights. Deze idylle van het Amerikaanse leven wordt verstoord als het leven van de familie Richardson en dat van hun onderhuurster Mia Wright en haar dochter Pearl met elkaar verweven raken. Het boek begint met de brand van het huis van de Richardsons, waarvan niet duidelijk is hoe deze is ontstaan. Verder woeden in het verhaal ook figuurlijk overal kleine brandjes, dit maakt dat je het boek in een keer wil doorlezen om het hele verhaal compleet te krijgen'.

Wie omkijkt van Jeanine Cummins

Dit is een hele krachtige roman over misdaad, onrecht en de onvoorstelbare kracht van moederliefde. Lydia en haar achtjarige zoontje Luca overleven een aanslag in Mexico, en moeten onmiddellijk zo ver mogelijk wegvluchten om uit de greep van het drugskartel te blijven. Wat volgt is een adembenemend vluchtverhaal: dwars door Mexico, bovenop de goederentrein die ook wel ‘het Beest’ wordt genoemd, op weg naar de Amerikaanse grens. The New York Times prees dit boek als een verpletterend verhaal over onheil, overlevingsdrang en liefde.

Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens

Daar waar de rivierkreeften zingen is een prachtig verhaal over een meisje in de wildernis. Kya leeft alleen in het moeras. Haar moeder, broers, zussen en haar vader laten haar een voor een achter. Kya groeit op een leert zichzelf te overleven. Naarmate ze ouder wordt komt ze in aanraking met bewoners uit het dorp. Wanneer een van de dorpsbewoners dood wordt gevonden in het moeras, wordt Kya direct verdacht. Als lezer kun je je goed in het verhaal inleven waardoor het spannend en interessant blijft. Deze debuutroman werd meteen een wereldwijd succes.

Merel Barnard

Merel is onze Jeugdspecialist.

Zomertips Merel Barnard

Het nieuwe boek Alfabet van Charlotte Dematons. Op elke bladzijde zie je alleen maar dingen getekend die beginnen met een bepaalde letter van het alfabet. B is van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert, terwijl op de bloemetjesbank een broccoli in bikini hun bloemkooltje in zijn buggy bekijkt. T is van tandarts - een teckel - die met een tang een tand trekt van een tyrannosaurus rex terwijl zijn toegewijde tandartsassistent - een tapir - toekijkt. Het boek is leuk voor alle leeftijden. Kom je er echt niet uit, dan kun je de woorden spieken met de speciale app van het boek.

Net uitgelezen: Ripper van Isabel Allende. De bekende warme schrijfstijl van Isabel Allende gecombineerd met een verhaal dat spannend is tot de laatste bladzijde met een onverwachte ontknoping. De zestienjarige Amanda en haar vrienden spelen graag de online mystery game 'Ripper'. Maar wat als een spel begon, wordt dodelijke ernst wanneer Amanda de aandacht van de Rippergroep verlegt naar een aantal bizarre moorden in San Francisco. De moordenaar blijkt dichterbij te zijn dan de spelers kunnen vermoeden. Het leven van Amanda's moeder komt op het spel te staan...

Nu aan het luisteren: Een goede raad van J.K. Rowling. Het verhaal speelt zich af in het idyllische Engelse plattelandsdorp Pagford. Wanneer Barry Fairbrother onverwacht sterft, is dat aanleiding tot de grootste strijd die het dorp ooit gekend heeft; wie neemt de lege stoel van Barry in de gemeenteraad over? Een meeslepend verhaal vol opportunisme, valsheid en verbijsterende onthullingen. Misschien een dikke pil om te lezen, maar ik zit met veel plezier in de auto te luisteren.