Agendaoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 112)

• Voorleesontbijt Huizen en Laren Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | Bibliotheek Huizen

Hoera! De bibliotheek wordt 100! Daarom organiseren we in Huizen en Laren een onvergetelijk voorleesontbijt met hoog bezoek. Kom je ook?

wo 22 jan

• KleuterVoorlezen in de Blaercom Bekijk details

Van 14:30 tot 15:00 | De Blaercom | Schoolstraat 3 | 1261 EV Blaricum

Kom luisteren naar de avonturen van Moppereend, de hoofdpersoon uit het Prentenboek van het Jaar of naar de andere mooie verhalen die we gaan voorlezen. Special guest is burgemeester de Zwart-Bloch die komt voorlezen en het startschot zal geven voor viering van ons 100 jarig bestaan.

wo 22 jan

• PeuterVoorlezen iedere vrijdagochtend in bibliotheek Laren Bekijk details

voorlees halfuurtje bibliotheek laren Van 11:00 tot 11:30 | Elke week | Bibliotheek Laren

Iedere vrijdagochtend van 11:00 tot 11:30 uur wordt er gewoon gezellig voorgelezen in de bibliotheek Laren!

vr 24 jan

• Taalcafé Huizen, iedere vrijdagmiddag Bekijk details

Van 13:30 tot 15:00 | Elke week | Bibliotheek Huizen

Gilde Taalcafé is voor anderstaligen die beter Nederlands willen spreken.

vr 24 jan

• Start Open Podium Bekijk details

Van 10:45 tot 12:00 | Bibliotheek Huizen

Vanaf zaterdag 25 januari krijgen schrijvers en dichters uit Huizen en omgeving, elke vierde zaterdagochtend van de maand, een podium tot hun beschikking van 10.30 tot 12.00 uur. Ervaren én beginnende auteurs kunnen voordragen uit eigen werk bij het Open Podium. Het idee is dat naast voordragen uit eigen werk, het luisteren naar de woordkunsten van anderen kan ook inspirerend kan zijn. Vanzelfsprekend is iedereen welkom, ook om te komen luisteren naar de presentaties van de schrijvers en dichters.

za 25 jan

• Speelochtend De Speeltrein Bekijk details

Van 10:00 tot 11:30 | Elke week | Bibliotheek Huizen

Kom je spelen op deze gezellige speelochtend? Regelmatig leest iemand van de Bibliotheek voor.

ma 27 jan

• VERBORGEN SCHATTEN: TAXATIEMIDDAG IN HUIZEN Bekijk details

Van 12:00 tot 16:00 | Bibliotheek Huizen

Het ligt al jaren bij u in huis, maar is het van waarde? Gratis uw munten, bankbiljetten, sieraden, zilver en oude ansichtkaarten laten taxeren door Heritage Auctions Europe). Kom met uw verzameling naar de bibliotheek. HAE taxateurs geven u vrijblijvend advies.

di 28 jan

• Schrijfcafé Brinkhuis Laren Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Brinkhuis Laren

Op dinsdag 28 januari is weer het eerste Schrijfcafé van 2020 in de bibliotheek van Laren voor iedereen die van schrijven houdt. Met dit initiatief biedt de bibliotheek iedere laatste dinsdagavond van de maand twee uur schrijfplezier onder begeleiding van schrijfdocent Marjan Leunissen.

di 28 jan

• Start leesclub geschiedenis in Bibliotheek Brinkhuis Laren Bekijk details

Van 10:30 tot 11:30 | Bibliotheek Brionkhuis Laren

Eind januari 2020 vindt voor de tweede keer de landelijke Week van de Leesclub plaats. Een ideale gelegenheid om mensen met dezelfde interesses te ontmoeten. In Laren start in die week een nieuwe leesclub geschiedenis. De oprichtingsbijeenkomst is op woensdagmorgen 29 januari in onze vestiging in Laren

wo 29 jan

• Poëtische themalezing over Herman de Coninck door Ko van den Bovenkamp Bekijk details

Van 10:30 tot 12:30 | Bibliotheek Huizen

Herman de Coninck staat bekend als “de man die zijn volk poëzie leerde lezen”, in navolging van de 19e-eeuwse schrijver Hendrik Conscience, die "zijn volk leerde lezen". Zijn ouders hadden er een katholieke boekhandel, wat hem en zijn zus in staat stelde al op jonge leeftijd van de wereldliteratuur te lezen. Hij doorliep de humaniora aan het Sint-Romboutscollege in zijn geboortestad en schreef toen al voor het schoolkrantje. Hij was al op vijftienjarige leeftijd vastberaden om schrijver te worden.

wo 29 jan