Agendaoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 69)

• Week voor Dementie: tentoonstelling MIST opent met lezing over jongdementie Bekijk details

Van 10:30 tot 12:00 | Bibliotheek Huizen

Mist is een mysterieus verschijnsel dat onverwacht komt opzetten en waar we niets tegen kunnen doen. Bij mist past alleen berusting. Wanneer de mist op z’n hoogtepunt is, verdwalen we er allemaal in en worden we teruggeworpen op onze primaire instincten. Net als bij dementie. En dat geldt niet alleen voor degene die er door wordt getroffen, maar (zeker in het geval van jonge mensen met dementie) voor het hele gezin.

wo 18 sep

• Opening de Geheugensteun bibliotheek Huizen Bekijk details

de Geheugensteun bibliotheek Huizen Van 14:30 tot 15:30 | Bibliotheek Huizen

De Geheugensteun in de bibliotheek Huizen: een plek in onze bibliotheek voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en iedereen die op wat voor manier dan ook betrokken is bij de ziekte dementie.

wo 18 sep

• Voorlezen is proeven van de taal Bekijk details

Van 11:00 tot 11:30 | Elke week | Bibliotheek Laren

Iedere vrijdagochtend van 11:00 tot 11:30 uur wordt er gewoon gezellig voorgelezen in de bibliotheek Laren!

vr 20 sep

• Taalcafé Huizen, iedere vrijdagmiddag Bekijk details

Taalcafe 1 jarig bestaan Bibliotheek Huizen Van 13:30 tot 15:00 | Elke week | Bibliotheek Huizen

Gilde Taalcafé is voor anderstaligen die beter Nederlands willen spreken.

vr 20 sep

• Schrijfcafé Huizen Bekijk details

Van 10:30 tot 12:30 | Biblbiotheek Huizen

Iedere derde zaterdag van de maand is er een Schrijfcafé in de bibliotheek van Huizen. Met dit initiatief biedt de bibliotheek twee uur creatief schrijfplezier onder begeleiding van schrijfdocent Marjan Leunissen.

za 21 sep

• Voorlezen is proeven van de taal Bekijk details

Van 11:00 tot 11:30 | Elke week | Bibliotheek Laren

vr 27 sep

• Taalcafé Huizen, iedere vrijdagmiddag Bekijk details

Gilde Taalcafé is voor anderstaligen die beter Nederlands willen spreken.

vr 27 sep

• Eenzaamheid kent vele kleuren Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Huizen

In het kader van de landelijke Week tegen Eenzaamheid (1 t/m 8 oktober) geeft Prof. Dr. Anja Machielse een inspirerende lezing voor alle inwoners van Huizen.

wo 02 okt

• Cursus Klik & Tik Bekijk details

plaatje bij de cursus Klik & Tik Van 13:00 tot 14:30 | Bibliotheek Huizen

Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn. Het internet wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven.

do 03 okt

• Tom Buijtendorp over Caesar in de Lage Landen Bekijk details

Van 19:00 tot 22:00 | Theater Brinkhuis Laren

Tom Buijtendorp geeft in ‘Caesar in de Lage Landen’ duidelijkheid over Julius Caesars aanwezigheid in de Nederlanden, iets wat lange tijd in nevelen gehuld was. Hij werpt een nieuw licht op Julius Caesar, inclusief diens moderne leiderschap en toont aan dat grofweg de helft van Caesars gesneuvelde soldaten in de Lage Landen omkwam. Het is ook de enige regio waar Julius Caesar, naar eigen zegen, zelf gedood had kunnen worden.

do 03 okt