Agendaoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 64)

• Kunst uit Geweld: tentoonstelling, opening en workshops Bekijk details

19 november 2018 t/m 31 december 2018 | Bibliotheek Huizen

Huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling komen meer voor dan je denkt. Elk jaar krijgen bijna een miljoen Nederlanders met huiselijk geweld te maken. Gemiddeld zit in elke klas wel een kind dat wordt mishandeld. Naar schatting worden jaarlijks 200.000 ouderen boven de 65 jaar mishandeld door hun partner, familie, huisvrienden of zorgverleners. Het kan dus goed zijn dat jijzelf of iemand uit jouw omgeving dit heeft meegemaakt.

19 nov t/m 31 dec

• Informatiebijeenkomst Senia leesgroep geschiedenis Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | Bibliotheek Huizen

Voor wie graag geschiedenis leest, en daarover met anderen zou willen praten, is een leesgroep geschiedenis een aanrader. In een leesgroep lees je meer, en je ontmoet mensen met eenzelfde interesse. In Bibliotheek Huizen is op dinsdagmorgen 20 november een informatiebijeenkomst over de start van zo’n geschiedenis leesgroep, op initiatief van de landelijke organisatie Senia. De nieuw te vormen groep kiest uit een boekenlijst samengesteld door historici. Senia-leesgroepen lezen 6 à 7 boeken per jaar en bespreken die aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven.

di 20 nov

• De strijd tegen darmkanker Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Brinkhuis Laren

Nederland Leest: Suzanne Bos en Luc Colemont over hun strijd tegen darmkanker. Met o.a. de rol van gezonde voeding en het belang van vroegdiasnostiek.

di 20 nov

• Themaochtend Visio expertisecentrum voor blinden en slechtzienden Bekijk details

Koninklijke Visio Van 10:30 tot 12:00 | Bibliotheek Huizen

Koninklijke Visio heeft veel kennis over slechtziend en blind zijn, waardoor de medewerkers een belangrijke bijdrage kunnen leveren in het stimuleren en uitdagen van de cliënten om nieuwe dingen te ontdekken en te groeien. Monique van Zadelhoff geeft een inkijkje in de organisatie en cliënten van Visio Huizen vertellen hoe het is om met een visuele beperking te leven. Je kunt tijdens deze themaochtend ook zelf ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn.

wo 21 nov

• Voorlezen is proeven van de taal Bekijk details

Van 11:00 tot 11:30 | Elke week | Bibliotheek Laren

Iedere vrijdagochtend van 11:00 tot 11:30 uur wordt er gewoon gezellig voorgelezen in de bibliotheek Laren!

• Taalcafé Huizen, iedere vrijdagmiddag Bekijk details

Taalcafe 1 jarig bestaan Bibliotheek Huizen Van 13:30 tot 15:00 | Elke week | Bibliotheek Huizen

Gilde Taalcafé is voor anderstaligen die beter Nederlands willen spreken.

• Huiswerkbegeleiding De Nieuwe Student in de bibliotheek Bekijk details

Van 17:30 tot 20:30 | Elke week | Bibliotheek Huizen

Vanaf half september is huiswerkinstituut ‘de Nieuwe student’ elke vrijdagavond van 17.30 tot 19.30 uur aanwezig in de bibliotheek van Huizen.

• Schrijfcafé Huizen Bekijk details

Van 10:30 tot 12:30 | Bibliotheek Huizen

Kom schrijven in het Schrijfcafé! Na een succesvolle start in Laren is er met ingang van zaterdag 24 november ook een Schrijfcafé in Huizen. Met het Schrijfcafé biedt de bibliotheek twee uur schrijfplezier onder begeleiding van schrijfdocent Marjan Leunissen. In het Schrijfcafé word je met korte, prikkelende oefeningen en opdrachten uitgedaagd de pen op te pakken en te gaan schrijven. Iedere maand staat in het teken van een ander thema. Meer informatie hierover vind je op www.schrijfcreaties.nl.

za 24 nov

• Michiel Linders beeldhouwt tijdens Open Dag Kunstuitleen Bekijk details

Van 13:00 tot 15:00 | Kunstuitleen Bibliotheek Huizen

Beeldhouwer Michiel Linders aan het werk in de Kunstuitleen Bibliotheek in Huizen. Speciaal ter gelegenheid van de Dag van de Kunstuitleen zal hij dan bezig zijn met een nieuw beeld in albast, een transparante steen die het licht absorbeert en lijkt op te slaan.Er zullen ook beelden in albast en nieuwe keramische objecten van Michiel Linders te koop zijn in de Kunstuitleen. Op alle aankopen in de Kunstuitleen geldt die dag: 10 % korting.Kunstuitleen Bibliotheek Huizen zaterdag 24 november, 13.00 -15.00 uur

za 24 nov

• Laren Schrijfcafé Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Foyer Brinkhuis Laren

Kom schrijven in het Schrijfcafé!

di 27 nov