Agendaoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 55)

• Voorleesontbijt Bekijk details

foto van Stronkeltje en Fonkeltje Van 10:00 tot 11:00 | Bibliotheek Huizen

Voorleesontbijt met Stronkeltje en Fonkeltje uit Oud Valkeveen in de bibliotheek in Huizen.

wo 23 jan

• Het Gooi ende poëzie Bekijk details

Van 10:30 tot 12:00 | Bibliotheek Huizen

Je zou het misschien niet denken, maar veel dichters hebben over het Gooi geschreven: gedichten over Huizen, Hilversum en alle dorpen rondom, over lief en leed, over eigentijdse gebouwen, een verlaten huisje in het bos, de Gooise stoomtram/moordenaar, de Larense kermis, de polder van Eemnes, smartlappen en mooie natuurimpressies. Maar ook gedichten waarin tranen vloeien, waarin de eigendunk van Bussummers en Hilversummers wordt afgekraakt, waarin de ’s-Gravelandse buitenplaatsen worden opgehemeld. Zelfs een gedicht over de Ankeveense plas, en ja ook een gedicht over storing op de tv.

wo 23 jan

• Tentoonstelling PrentenboekenPlus Bekijk details

foto van een lezend jongetje 23 januari 2019 t/m 2 februari 2019 | Bibliotheek Huizen

Denk hierbij aan tactiele prentenboeken (‘voelboeken’) met braille en voelbare reliëftekeningen, zodat ook kinderen met een visuele, auditieve of communicatieve beperking van een mooi prentenboek kunnen genieten.

23 jan t/m 02 feb

• Voorleesontbijt Bekijk details

foto Gideon Van 11:00 tot 12:00 | Bibliotheek Laren

Voorleesontbijt met Gideon Calis van Theaterschool KarakterZ in de bibliotheek in Laren

• Voorlezen is proeven van de taal Bekijk details

Van 11:00 tot 11:30 | Elke week | Bibliotheek Laren

Iedere vrijdagochtend van 11:00 tot 11:30 uur wordt er gewoon gezellig voorgelezen in de bibliotheek Laren!

• Cursus Creatief Schrijven 2.0 Bekijk details

Van 15:00 tot 17:30 | Bibliotheek Huizen

Voor schrijfliefhebbers die al wat ervaring hebben met creatief schrijven en graag meer willen ontdekken over deze plezierige manier van schrijven is er de vervolgcursus Creatief Schrijven 2.0. In 6 lessen breid je je kennis uit met nieuwe schrijfvormen zoals bijvoorbeeld fictief dagboekschrijven, het genre ‘faction’, Imitatio en plezierige poëzievormen.

• Peutermarkt 2019 Bekijk details

Peutermarkt 2018 Van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Huizen

Voor de 5e keer vindt de Peutermarkt plaats in de bibliotheek in Huizen. Laat je verrassen door het peuter-aanbod in Huizen. De opening wordt verzorgd door wethouder Maarten Hoelscher, samen met Dance-Point en de peuters.

za 26 jan

• Laren Schrijfcafé Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Foyer Brinkhuis Laren

Schrijfcafé in de bibliotheek in Laren.

di 29 jan

• Bekendmaking winnaar Poezievertaalwedstrijd Bekijk details

Van 19:30 tot 23:00 | Theater De Boerderij Huizen

Tot zondag 13 januari 23:55 uur kunnen nog vertalingen worden ingezonden van het wedstrijdgedicht On a memory of beauty van de Schotse dichter G.S. Fraser (1915-1980). Maartje van Weegen presenteert op woensdagavond 30 januari in het Kunst en cultuurcafé in Theater De Boerderij de afsluitende avond. Marlous Verbeek, wethouder Kunst en cultuur van de gemeente Huizen, zal de winnaar bekend maken en de prijzen uitreiken. De in Laren geboren en in Huizen opgegroeide zangeres Janne Schra sluit de avond muzikaal af. I.s.m. Stichting Kunst en Cultuur Huizen