Agendaoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 120)

• Speelochtend De Speeltrein Bekijk details

Van 10:00 tot 11:30 | Elke week | Bibliotheek Huizen

Kom je spelen op deze gezellige speelochtend? Regelmatig leest iemand van de Bibliotheek voor.

ma 27 jan

• VERBORGEN SCHATTEN: TAXATIEMIDDAG IN HUIZEN Bekijk details

Van 12:00 tot 16:00 | Bibliotheek Huizen

Het ligt al jaren bij u in huis, maar is het van waarde? Gratis uw munten, bankbiljetten, sieraden, zilver en oude ansichtkaarten laten taxeren door Heritage Auctions Europe). Kom met uw verzameling naar de bibliotheek. HAE taxateurs geven u vrijblijvend advies.

di 28 jan

• Kom schrijven in het Schrijfcafé Laren Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Brinkhuis Laren

Iedere laatste dinsdagavond van de maand is er een Schrijfcafé in de bibliotheek van Laren, in het Brinkhuis. Met dit initiatief biedt de bibliotheek twee uur creatief schrijfplezier onder begeleiding van schrijfdocent Marjan Leunissen.

di 28 jan

• Start leesclub geschiedenis in Bibliotheek Brinkhuis Laren Bekijk details

Van 10:30 tot 11:30 | Bibliotheek Brionkhuis Laren

Eind januari 2020 vindt voor de tweede keer de landelijke Week van de Leesclub plaats. Een ideale gelegenheid om mensen met dezelfde interesses te ontmoeten. In Laren start in die week een nieuwe leesclub geschiedenis. De oprichtingsbijeenkomst is op woensdagmorgen 29 januari in onze vestiging in Laren

wo 29 jan

• Poëtische themalezing over Herman de Coninck door Ko van den Bovenkamp Bekijk details

Van 10:30 tot 12:30 | Bibliotheek Huizen

Herman de Coninck staat bekend als “de man die zijn volk poëzie leerde lezen”, in navolging van de 19e-eeuwse schrijver Hendrik Conscience, die "zijn volk leerde lezen". Zijn ouders hadden er een katholieke boekhandel, wat hem en zijn zus in staat stelde al op jonge leeftijd van de wereldliteratuur te lezen. Hij doorliep de humaniora aan het Sint-Romboutscollege in zijn geboortestad en schreef toen al voor het schoolkrantje. Hij was al op vijftienjarige leeftijd vastberaden om schrijver te worden.

• Bekendmaking winnaar Poëzievertaalwedstrijd 2020 Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | Theater De Boerderij, Huizen

In het Kunstcafé van de Stichting Kunst en Cultuur Huizen wordt de winnaar van de Poëzievertaalwedstrijd 2020 bekend gemaakt. Wie maakte de mooiste vertaling van het sonnet How do I love thee? van Elizabeth Barrett Browning? Met een muzikaal optreden van het jonge Viride Kwartet, ontvangers van het Strijkkwartet stipendium 2019 van het Anton Kerstjes Fonds.

• PeuterVoorlezen iedere vrijdagochtend in bibliotheek Laren Bekijk details

voorlees halfuurtje bibliotheek laren Van 11:00 tot 11:30 | Elke week | Bibliotheek Laren

Iedere vrijdagochtend van 11:00 tot 11:30 uur wordt er gewoon gezellig voorgelezen in de bibliotheek Laren!

vr 31 jan

• Taalcafé Huizen, iedere vrijdagmiddag Bekijk details

Van 13:30 tot 15:00 | Elke week | Bibliotheek Huizen

Gilde Taalcafé is voor anderstaligen die beter Nederlands willen spreken.

vr 31 jan

• Speelochtend De Speeltrein Bekijk details

Van 10:00 tot 11:30 | Elke week | Bibliotheek Huizen

ma 03 feb

• Tentoonstelling Helden van Huizen Bekijk details

5 februari 2020 t/m 6 april 2020 | Bibliotheek Huizen

Vrijwilligerscentrale Huizen heeft de waarde én impact van vrijwilligerswerk zichtbaar gemaakt door de uitgave van het boek  'Helden van Huizen'. Het boek gaat over mensen die samen een actieve, krachtige gemeenschap vormen en impact creëren. Kom langs in de bibliotheek om de foto’s van de 22 vrijwilligers te bewonderen.

05 feb t/m 06 apr