Lezing Maquette Voorbaan

10 april 2019, van 10:30 tot 12:00 | Bibliotheek Huizen

Kosten: vrij; reserveren gewenst

Foto's Voorbaan 76

Op woensdagochtend 10 april geeft mevrouw Westdorp een lezing over het minibouwwerk dat zij construeerde. De lezing is voor iedereen vrij toegankelijk. Aanvang 10.30 uur. Locatie is de huiskamer van bibliotheek vestiging Huizen.

Gevel

In het Oude Dorp van Huizen staat een prachtig pand aan de Voorbaan 76. Het is een oude boerderij met dwarshuis.
Ineke Westdorp heeft hier een maquette van gemaakt, die in de bibliotheek tentoongesteld wordt van 26 maart tot en met 2 mei.
De Historische Kring van Huizen is nauw betrokken geweest bij het historisch onderzoek.

Bij het minibouwwerk is een boekwerk in te zien over het gebouw, de bewoners, de eigenaren, de in de maquette geplaatste interieurdetails en van figuranten die van oude foto's zijn gehaald. Ineke Westdorp, wandelde regelmatig langs dit pand en maakte een minibouwwerk van het voorhuis, met een zeer gedetailleerd interieur. Het aangrenzende, niet-gemodelleerde boerderijgedeelte is gelegen aan de Boerensteeg, werd in de loop der jaren opgedeeld in drie woningen, met de unieke baanderdeur (hooideur) nog in tact.
Ineke heeft in totaal twee jaar aan de maquette en het verzamelen van de benodigde informatie gewerkt. Bij het minibouwwerk is een boekwerk in te zien over het gebouw, de bewoners, de eigenaren, de in de maquette geplaatste interieurdetails en van figuranten, afkomstig van oude foto's.