Voorstelling De kalief van Nederland door Abdelkader Benali

11 oktober 2019, van 20:15 tot 22:15 | Theater De Boerderij, Huizen

Kosten: € 17,00

Voordeel met je Biebpas

Toen schrijver Abdelkader Benali voor het eerst de verhalen van Duizend-en-een-nacht las, dacht hij aan zijn grootmoeder in Marokko. Zij was zijn Sherazade (verhalenvertelster); vlot van de tongriem gesneden en bruisend van karakter. Door haar ontdekte hij de kracht van het verhalen vertellen.

Sherazade gebruikte taal om haar grenzen aan te geven, haar wereld in te vullen en haar macht uit te breiden. Bijzonder, voelde Benali: een vrouw die moet vertellen om het leven van zichzelf en al die andere vrouwen te redden. Ze begint aan een ware tour-de-force die resulteert in honderden verhalen waarin djinns, olielampen, verre eilanden en verborgen schatten bijdragen aan een universele boodschap over macht en verleiding, rijkdom en armoede, geweld en liefde.

Benali presenteert zijn Duizend-en-een-nacht: een actuele, erudiete en speels-absurde blik op de oude verhalen. In ‘Kalief van Nederland’ betreedt en overtreedt hij op ingenieuze wijze de wetten van het vertellen.

Theater De Boerderij, vrijdag 11 oktober, 20:15 uur, toegang € 17,00, Voordeel met je Biebpas: gratis koffie/thee tijdens de pauze op vertoon bibliotheekpas.