Cursus digisterker

10 januari 2019, van 13:00 tot 15:00 | Bibliotheek Huizen

Kosten: € 20,- inclusief werkboek

plaatje bij Digisterker

In de cursus Digisterker leer je o.a. hoe je digitaal een afspraak maakt met de gemeente Huizen en hoe je toegang krijgt tot de sites van het UWV en de Belastingdienst. De cursus Digisterker helpt je op weg.

Steeds meer diensten van de overheid zullen in de toekomst uitsluitend digitaal verlopen. Voor veel van die diensten, bijvoorbeeld de digitale belastingaangifte, is een DigiD nodig, waarmee veilig ingelogd wordt.
Met de Digisterkercursus van de bibliotheek leer je onder meer hoe je een DigiD aanvraagt en gebruikt.

Waar en wanneer?
De cursus start op donderdag 10 januari 2019.
De cursus bestaat uit 4 dagdelen.
De vervolglessen zijn op 17, 24 en 31 januari 2019.
Tijdstip: 13:00-15:00 uur
Locatie: Bibliotheek Huizen
Kosten: € 20,00 inclusief werkboek

Wil je meer weten of je inschrijven voor de cursus?
Stuur een e-mail naar Elise Walet. Zij helpt je verder.

Wat leer je?

• Een DigiD aanvragen en gebruiken.
    Voor veel overheidswebsites is een DigiD nodig. Leer een DigiD aan te vragen en te gebruiken.
  • Zoeken en vinden van informatie
    Je leert informatie te vinden op de websites van de gemeente Huizen en andere overheidsorganisaties.
  • Inloggen op websites
    Je leert in te loggen in persoonlijke omgevingen van overheidswebsites (zoals Mijn toeslagen, Mijn overheid en werk.nl)
  • Online regelen
    Je leert online toeslagen aan te vragen en afspraken te maken met overheidsorganisaties.
  • Website van de gemeente Huizen
    Je leert de website van de gemeente Huizen te gebruiken. Hoe maak je een afspraak of hoe vraag je een paspoort aan?

Voorkennis?
Digisterker is bedoeld voor mensen die al een enige ervaring met internet hebben: Je kan werken met een toetsenbord en muis, een werkend e-mailadres is verplicht.