Debat over de relatie tussen religie en wetenschap

17 april 2018, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Brinkhuis Laren

Kosten: € 10 (leden), € 12,50 (niet-leden)

Met Anton van Hooff en Cors Visser. Het Humanistisch verbond en de bibliotheek HLB organiseren een levendig debat over ‘religie en wetenschap, onderbouwt het of bijt het? En uiteraard is inbreng van de aanwezigen zeer welkom.

Het Humanistisch verbond en de Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum organiseren een levendig debat over ‘religie en wetenschap, onderbouwt het of bijt het? En uiteraard is inbreng van de aanwezigen zeer welkom.

Anton van Hooff was docent klassieke geschiedenis aan de universiteit van Nijmegen, en is overtuigd vrijdenker en atheïst. Hij schrijft o.a.: theologie is geen wetenschap, hoort dus niet op de universiteit thuis. Geloof en rede sluiten elkaar principieel uit als het om verwerven van verifieerbare en falsifieerbare kennis gaat.

Cors Visser is o.a. bestuursvoorzitter van de Evangelische hogeschool in Amersfoort en lid van een orthodoxe kerk. Hij schrijft o.a.: Kerken en wetenschap, dat is een lastige combinatie. We weten ons vaak geen houding te geven ten opzichte van allerlei wetenschappelijke uitspraken. Tegelijkertijd zijn er praktische mogelijkheden en vooral een houding om daar iets aan te doen. Kernwoorden daarbij zijn: nieuwsgierigheid en verwondering.

Bert van Dam zal het debat in goede banen leiden.

Datum: Dinsdag 17 april 20-22 uur
Locatie: bibliotheek Brinkhuis Laren
Toegang: € 10 (leden), € 12,50 (niet-leden)

Overige links: