Nederland Leest: Duurzaamheid voor groentjes

6 november 2019, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Huizen

Kosten: Gratis

Gewoon goed

In het kader van ‘Nederland Leest’, met als thema duurzaamheid, is de auteur van het boek ‘Gewoon goed: jouw koopgids voor een mooiere wereld’ uitgenodigd.

Karen Kammeraat helpt u met de zoektocht naar duurzame producten die ook nog leuk, lekker en betaalbaar zijn en waarin het kopen ervan moet passen in onze drukke levens.

Ben jij betrokken bij wat er in de wereld gebeurt? Wil je graag iets bijdragen aan een betere wereld maar weet je niet waar je moet beginnen en of het eigenlijk wel wat uitmaakt wat jij doet? Natuurlijk maakt het uit wat jij doet! Door wat jij koopt kan je ervoor kiezen om de wereld mooier en eerlijker te maken?

Karen kan je vertellen hoe.

Je hebt vast in de krant gelezen over de rampen in de textielfabrieken in Bangladesh. Misschien op TV gezien dat er cacaoplantages zijn met kindslaven. Gehoord over bloeddiamanten en conflictmetalen. Gezien dat er steeds meer keurmerken op allerlei producten staan.

Je wilt daar echt wel iets aan doen maar je weet niet hoe. De problemen lijken zo groot en zo ver weg, kan jij wel verschil maken? En hoe kom je er achter wat dan wel goed is? En waar je dat kan kopen?

Je hebt zoveel macht in je portemonnee! Karen kan jou de weg wijzen naar producten die een positief verschil maken in het leven van anderen en die armoede wereldwijd verminderen.

Locatie: Bibliotheek Huizen
Data: woensdag 6 november
Tijd: 20.00-22.00 uur

In samenwerking met GroenLinks Huizen

NEDERLAND LEEST

Bibliotheken door het hele land staan in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid in november 2019. Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet de bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd, als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers. Aaf Brandt Corstius schrijft columns bij de teksten van Jan Wolkers en het voorwoord is van Ronald Giphart. Winterbloei is de hele maand november verkrijgbaar in de meest duurzame ontmoetingsplek: de bibliotheek

WINTERBLOEI – JAN WOLKERS

Jan Wolkers was naast schrijver tevens een groot natuurmens: de natuur was voor hem een bron van bewondering en inspiratie. Zijn mooiste verhalen (waaronder niet eerder uitgegeven werk), dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto’s over de natuur worden door biograaf Onno Blom bij elkaar gebracht en toegelicht in de bundel Winterbloei. De teksten van Jan Wolkers worden vergezeld door persoonlijke en actuele columns van Aaf Brandt Corstius over duurzaamheid. Ronald Giphart, vaste ambassadeur van Nederland Leest, zal de bundel van een voorwoord voorzien.

DUURZAAMHEID

Lente of winter, de natuur blijft prachtig door de seizoenen heen. Maar ze is ook kwetsbaar en van slag. In tijden van klimaatverandering, smeltende ijskappen en klimaatspijbelaars wordt de roep om duurzaamheid steeds luider en duidelijker. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst? Over dit onderwerp gaan we met elkaar in gesprek in bibliotheken door heel Nederland. Maar er gebeurt veel meer dan dit gesprek: bibliotheken door het hele land organiseren activiteiten die op dit actuele gesprek aansluiten. Voorbeelden hiervan zijn repair cafés, het delen van duurzaamheidstips, de natuur in met de buitenbieb en het organiseren van leesclubs. Kortom: de bibliotheek is het hart van de campagne en een ideale plek om samen te komen en te lezen en aan de slag te gaan met Duurzaamheid.

Gewoon goed: jouw koopgids voor een mooiere wereld