Eenzaamheid kent vele kleuren

2 oktober 2019, van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Huizen

Kosten: Gratis

In het kader van de landelijke Week tegen Eenzaamheid (1 t/m 8 oktober) geeft Prof. Dr. Anja Machielse een inspirerende lezing voor alle inwoners van Huizen.

Kwetsbare ouderen

Anja Machielse is filosoof, sociaal wetenschapper en bijzonder hoogleraar 'Empowerment van kwetsbare ouderen' aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Zij is expert op het gebied van eenzaamheid en doet onderzoek naar sociale betrokkenheid en sociale insluiting van (kwetsbare) ouderen in de samenleving.
Tijdens de lezing licht Anja Machielse verschillende aspecten van eenzaamheid toe. Ze geeft vooral handzame tips en laat zien dat je met een klein gebaar al iets kunt doen. Je gaat de deur uit met nieuwe inzichten, misschien zelfs wel een nieuwe kijk op eenzaamheid.

Onder de Mensen Huizen

Huizen is een sociale gemeente. Toch is het aantal mensen (jong en oud) dat zich eenzaam voelt in Huizen minstens net zo groot als elders in ons land. Hoe komt dat en kunnen we er iets aan doen?

In 2016 nodigde de gemeente inwoners uit om mee te denken over eenzaamheid in Huizen. Hieruit is een werkgroep ontstaan die bestaat uit initiatiefnemers, mensen die meedenken, buurtprojecten en mensen van diverse organisaties zoals Vrijwilligerscentrale Huizen, de gemeente, De Bibliotheek, Tijd voor Meedoen en Versa Welzijn.

Onder het motto ‘heel Huizen in beweging tegen eenzaamheid’ ben je van harte welkom bij de werkgroep. Bijvoorbeeld als je een idee hebt om iets tegen eenzaamheid in je omgeving te doen. Of wanneer je iets wil aankaarten dat aandacht verdient. In de werkgroep kun je met idee je terecht, anderen erbij betrekken en mogelijk verbinden met wat er al is.

Meer informatie?

Informeer vrijblijvend bij Kristel Menssink of Jolanda Westrum, bel: 035- 526 7553