GEANNULEERD! Floris Cohen over geloof en wetenschap

18 september 2017, van 20:00 tot 22:00 | Brinkhuis Laren

Kosten: € 10,00 (niet-leden), € 7,50 (leden), € 5,00 (Vrienden van de bibliotheek en leden van het Humanistisch Verbond)

Het knagende weten

GEANNULEERD!

Locatie: Brinkhuis Laren
Datum: maandag 18 september 2017
Tijd: 20.00 – 22.00 uur

In heldere stijl legt Floris Cohen de dilemma's uit, onder wie de geheime ketter Newton, de vrolijke deïst Voltaire, de scherpe onderscheider Kant, de aarzelende agnost Darwin, de 'religieus onmuzikale' Weber, en ook Einstein met zijn 'kosmische religie'.
Met Stephen Jay Gould en Richard Dawkins komt ook onze eigen tijd ter sprake. Steeds gaat het om het spanningsveld tussen wetenschap en religie en hoe de personen daar mee omgingen. 'Het knagende weten’ is een prachtig boek: informatief en erudiet geschreven en geestig.

Floris Cohen is wetenschapshistoricus aan de Universiteit Utrecht. Eerder publiceerde hij 'De herschepping van de wereld : het ontstaan van de moderne natuurwetenschap verklaard'

Daarmee won hij de Eurekaprijs voor het beste boek uit 2007 waarin wetenschap voor een breed publiek toegankelijk wordt gemaakt.

In samenwerking met het Humanistisch Verbond Gooi en Vecht