Goed eten is redding van onze wereld

1 november 2018, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Laren

Kosten: €10,00 (niet leden) €7,00 (leden, vrienden van de bibliotheek en Leden Humanistisch Verbond)

Goed eten

Nederland leest heeft in november als thema ‘Voeding’. We starten op donderdag 1 november met een boeiende lezing van prof. Michiel Korthals, hij was hoogleraar toegepaste filosofie aan de universiteit van Wageningen.

Kan je door goed te eten de wereld redden?

Is het niet zo dat uitbuiting, extreem overgewicht, ondervoeding, honger en grote milieuschade enkele gevolgen zijn van onze wijze van consumeren? Draagt onze huidige manier van eten niet hieraan bij? Wat stoppen we precies in onze mond? Dit zou toch anders moeten kunnen. Wat is de betekenis van goed eten?

In Goed eten. Een filosofie van voeding en landbouw behandelt Michiel Korthals deze vragen en ontwikkelt hij een model om de kloof tussen productie en consumptie te overbruggen. Directe verbindingen tussen voedsel en het dagelijks leven, de keuze van regionale verbanden boven de wereldmarkt, bevordering van voedselvaardigheden en een eerlijker verdeling van aandacht voor voedingsstijlen staan daarin centraal.
De lezing is i.s.m. het Humanistisch verbond.

Bibliotheek Laren, donderdag 1 november, 20.00-22.00 uur
Toegang: €10,00 (niet leden) €7,00 (leden, vrienden van de bibliotheek en Leden Humanistisch Verbond)