HLB Academie presenteert Jan Leyers met Allah in Europa

18 mei 2018, van 20:00 tot 22:00 | bibliotheek Huizen

Kosten: € 9,50 (leden) en € 11,00 (niet leden)

Het vuistdikke “Allah in Europa, het reisverslag van een ongelovige” is onlangs door Das Mag Uitgevers gepubliceerd. Het relaas van een tocht door een wereld die zich niet in cijfers of statistieken laat vatten. Een meeslepend avontuur dat ontroert en ontredderd, onthutst en hoop inboezemt. Jan Leyers trok van Sarajevo naar Brussel op zoek naar de islam — en antwoorden op zijn vragen. Hij komt er uitgebreid over vertellen in bibliotheek Huizen.

Toen Jan Leyers (1958) nog een adolescent in de seventies was, geloofde hij rotsvast dat de toekomst van Europa er een zou zijn zonder religie. Nu — bijna 40 jaar later — blijkt niets minder waar: verbaasd ziet hij aan hoe het opperwezen terrein herovert. Met als hoofdrolspeler: de islam. Maar in plaats van moord en brand te schreeuwen, besluit hij op onderzoek uit te gaan — hij pakt zijn tas en reist Europa rond. Het resultaat: een stevig standaardwerk getiteld Allah in Europa, het reisverslag van een ongelovige.

Jan Leyers trekt van Sarajevo naar Brussel op zoek naar de islam — en antwoorden op zijn vragen. Want groeit er zoiets als een Europese versie van de islam? Is dat ook wat moslims zelf willen? En valt het alom heersende wantrouwen jegens de islam te overwinnen? Hij luistert naar traditionele gelovigen en nieuwe bekeerlingen, naar liberalen en fundamentalisten, naar de stem van de kenner en de stem van de straat — met de oren van een seculiere westerling.

Datum: vrijdag 18 mei 2018
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Waar: bibliotheek Huizen, Plein 2000-1, 1271 KK Huizen
Kosten: € 9,50 (leden) en € 11,00 (niet leden)