Het Gooi ende poëzie

23 januari 2019, van 10:30 tot 12:00 | Bibliotheek Huizen

Kosten: Toegang vrij, reserveren aanbevolen

Je zou het misschien niet denken, maar veel dichters hebben over het Gooi geschreven: gedichten over Huizen, Hilversum en alle dorpen rondom, over lief en leed, over eigentijdse gebouwen, een verlaten huisje in het bos, de Gooise stoomtram/moordenaar, de Larense kermis, de polder van Eemnes, smartlappen en mooie natuurimpressies.

Maar ook gedichten waarin tranen vloeien, waarin de eigendunk van Bussummers en Hilversummers wordt afgekraakt, waarin de ’s-Gravelandse buitenplaatsen worden opgehemeld. Zelfs een gedicht over de Ankeveense plas, en ja ook een gedicht over storing op de tv.

Die grote afwisseling van gedichten komt aan bod in een lezing op woensdag 23 januari, gepresenteerd door Willibrord Ruigrok. Daarbij is er constant ondersteunend beeld op het witte doek en worden de teksten ook geprojecteerd. Kortom, een kleurige impressie van ‘het Gooi in poëzie’.

Dit als introductie op de nationale Poëzieweek die plaatsvindt van 31 januari t/m 6 februari 2019 en in het Gooi feestelijk wordt opgeluisterd met het festival van het korte gedicht: Poëzie aan de Brink van 1 tot en met 3 februari 2019 met als thema; Identiteit, Wie is ik?

Bibliotheek Huizen, woensdag 23 janauri, 10.30-12.00 uur, toegang vrij, wel graag reserveren.

‘Blaricum’

Mijn geboortedatum werd