Hoom inloopspreekuur Energie besparen

18 februari 2017, van 10:00 tot 13:00 | Elke 4 weken | Bibliotheek Huizen

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Na een succesvolle pilot het afgelopen jaar start de gemeente Huizen met een nieuwe reeks van het inloopspreekuur ‘Energie Besparen’ in de bibliotheek Huizen.

Gratis informatie in bibliotheek Huizen over energie besparen

Het inloopspreekuur vindt één keer per maand plaats op zaterdag in de bibliotheek Huizen op Plein 2000, steeds van 10.00 tot 13.00 uur.
Het eerste inloopspreekuur is op 24 september. De volgende data zijn 22 oktober, 19 november, 17 december, 21 januari 2017, 18 februari , 18 maart en 22 april.

Advies en antwoord op vragen

Bij het inloopspreekuur is een ervaren technisch specialist aanwezig. De gemeente Huizen werkt hiervoor samen met de onafhankelijke energiebesparingsservice Hoom. De adviseurs van Hoom beantwoorden vragen van inwoners en geven advies over energie besparen in hun woning. Het gaat om een eerste advies waarbij inwoners direct offertes kunnen opvragen voor bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen. Ook kunnen inwoners een afspraak maken voor een complete woningcheck met een uitgebreid energieadvies. Aan zo’n check zijn wel kosten verbonden.

Tempo en gemak

Het idee voor het inloopspreekuur ontstond vorig jaar tijdens één van de gemeentelijke wijkavonden over energie besparen. Wethouder Gerrit Pas: “Energie besparen leeft! De wijkavonden over energiebesparing worden goed bezocht. We krijgen positieve reacties van inwoners. Toch streven we naar meer tempo om ons doel van een klimaatneutraal Huizen dichterbij te brengen. Het energiebewustzijn groeit, maar woningmaatregelen blijven vaak nog uit. Dat is jammer, want energiebesparing levert veel op: meer comfort, het bespaart op de energiekosten en het zorgt voor de noodzakelijke omschakeling naar minder energieverbruik en schonere energie. Het inloopspreekuur is een laagdrempelige manier om het eerste advies te krijgen en geeft inwoners hopelijk een duwtje in de goede richting.”

Over Hoom

Als onafhankelijke energiebesparingsservice helpt Hoom woningeigenaren met het stap voor stap energiezuiniger maken van hun huis. We maken energie besparen zo makkelijk en comfortabel mogelijk. Hoom is een initiatief van netwerkbedrijf Alliander en heeft geen winstoogmerk.