Kunst uit Zeist online: Jan Jansen

12 april 2021 | Online via Zoom

Kosten: € 10,00

Normaal gesproken geeft Kunst uit Zeist lezingen in de Bibliotheek Huizen, maar ook deze organisatie schakelt nu over op een corona veilige online variant via Zoom. In deze online lezing wordt iedereen virtueel mee gevoerd naar de jaren ’60, de tijd waarin schoenontwerper Jan Jansen toonaangevend werd met zijn iconische ontwerpen. Ook komen kunstenaars aan bod die tot de Dutch Design worden gerekend en op welke manier de ‘the crazy shoemaker’ hen heeft geïnspireerd.

Schoenontwerpen Jan Jansen

Tijdens deze lezing wordt de ontwikkeling van 60 jaar Dutch Design aan de hand van een selectie iconische schoenen van ontwerper Jan Jansen toegelicht. Vele schoenenontwerpen, waarbij comfort gecombineerd wordt met een innovatief design, mét een knipoog, maakte hem ‘the crazy shoemaker’. Hij werd daarmee een inspiratiebron voor diverse kunstenaars.

Juist die parallellen met het werk van o.a. couturier Ronald van der Kemp (RVDK), productontwerpers Lex Pott en Mae Engelgeer en modetalent Lisa Konno zullen aan de orde komen tijdens de kunstlezing van kunsthistorica Mirelle Nunes van Kunst uit Zeist. Zo krijgt u een goed beeld van al het moois van 60 Dutch Design in deze tentoonstelling ‘Op de leest van Jan Jansen' in Museum JAN in Amstelveen.

Geïnteresseerd in deze online-kunstlezing? Meld je aan via onderstaande button en beleef de bron van inspiratie van Dutch Design op 12 april a.s. van 10-11.30u of 25 mei a.s. van 20-21.30u.