Kunstlezing over John Constable

22 oktober 2020, van 11:00 tot 12:30 | Bibliotheek Huizen

Kosten: € 12,50 p.p. (aanmelden en betalen vooraf, exclusief koffie en thee)

Vanaf oktober is er iedere maand een nieuwe kunstlezing in de bibliotheek van Huizen die aansluit bij een actuele tentoonstelling in een Nederlands museum. De lezing wordt verzorgd door Kunsthistorica Mirelle Nunes van Kunst uit Zeist . U gaat dus goed voorbereid op pad na het volgen van een lezing.

Licht, lucht en wolken

De eerste lezing van het seizoen gaat over het werk van John Constable.

Dit was een belangrijke 19de-eeuwse landschapsschilder, beroemd om zijn weergave van wolkenpartijen. De tentoonstelling is nu te zien in het Teylers Museum, Haarlem. Tijdens de kunstlezing maakt u kennis met het leven en werk van John Constable, geplaatst in de context van zijn tijd. Hij richtte zich op het realistisch weergeven van licht, lucht en wolken door middel van een losse verftoets. Hierdoor ontstond beweging op het doek; ongekend voor die tijd. Uiteraard komen de grote voorbeelden van Constable uit de Hollandse en Vlaamse schilderkunst ook aanbod, zoals Rembrandt, Ruisdael en Rubens.

Meer weten over deze ‘Engelse grootmeester van de Romantiek’? meld u aan via de website www.kunstuitzeist.nl.

De lezingen zijn coronaproof, dat wil zeggen geheel in de lijn van de RIVM-hygiëneregels, in kleine groepjes, in een goed geventileerde ruimte, alleen bij vooraf reserveren.

Locatie: Bibliotheek Huizen
Datum: donderdag 22 oktober 2020
Tijd: 11.00-12.30 uur

Toegang: € 12,50 p.p. (aanmelden en betalen vooraf, exclusief koffie en thee via de website: kunstuitzeist.nl/aanmelden | mail: kunstuitzeist@casema.nl |