Digitale meet&greet met Judith Visser over Zondagsleven

27 maart 2021, van 14:00 tot 15:00 | Online

Kosten: Gratis voor leden en niet-leden

Van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april 2021 vindt de NVA Autismeweek plaats. De Autismeweek wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Autisme (NVA) rond Wereld Autisme Dag (2 april). Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum organiseert samen met het Autisme Info centrum Hilversum jaarlijks een lezing. Dit jaar sluit de bibliotheek Gooi en meer zich ook bij ons aan. De lezing kan gratis door leden en niet-leden worden gevolgd.

Judith Visser

Judith Visser (1978) is geboren in Rotterdam en schreef tot op heden dertien boeken en een reeks korte verhalen. In 2006 verschijnt haar debuut Tegengif, waarvan de eerste druk binnen een week was uitverkocht.

Haar laatste boek is Zondagsleven, over liefde en autisme, een vervolg op de bestseller Zondagskind.

Syndroom van Asperger

Judith kwam er op volwassen leeftijd achter dat ze het syndroom van Asperger heeft. Dat verklaarde veel, bijvoorbeeld waarom ze wel op haar derde al kon lezen en schrijven, maar niet kon praten, waarom ze zich bij dieren meer op haar gemak voelt dan bij mensen en waarom zij letterlijk ziek werd van verjaardagsfeestjes. Door haar ervaringen weet ze de zintuigelijke waarnemingen van een jong meisje en een jonge vrouw met Asperger op grandioze wijze in tekst te vangen.

Hulphonden voor Autisme

Judith woont in Rockanje aan zee. Ze is samen met haar wolfhond Yuriko ambassadeur van Hulphonden voor Autisme. Wil je haar artikel over haar, en over wolfhonden in het algemeen lezen? Ga dan via onderstaande link naar de website van Judith Visser.

Zondagsleven is sinds oktober 2020 verkrijgbaar in de boekhandel en in deze roman zoekt Jasmijn uit hoe zij een overzichtelijke wereld voor zichzelf kan creëren. Rinkelende telefoons, felle lampen, rumoerige collega’s én haar hond mag niet mee. Voor Jasmijn Vink, die autisme heeft, is het dagelijkse kantoorleven een ware beproeving. In Zondagsleven zoekt Jasmijn uit hoe ze haar hoofd boven water kan houden; niet alleen op kantoor, maar ook op het turbulente pad van de liefde. Liefde voor haarzelf, voor haar hond Romy, voor de mensen om haar heen, en in het bijzonder voor die ene man die zo zijn best doet haar te begrijpen…

Zondagsleven is herkenbaar, meeslepend en ontwapenend; een authentieke roman over je weg vinden en trouw blijven aan wie je bent.

I.s.m. Autisme Info Centrum Hilversum

• Datum: zaterdag 27 maart 2021
  • Tijd: 14.00 -15.00 uur
  • Toegang: gratis voor leden en niet-leden