Worden wat je wil: Kinderboekenweek in de bibliotheek

16 oktober 2021 | Bibliotheken Huizen en Brinkhuis Laren

Kosten: Gratis

Astronaut, dokter, kok, advocaat of timmerman, wat wil jij later worden? Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, je kan worden waar wat je wil.

Ontdek wat je wil worden

In de vestigingen in Laren en Huizen kun je in de Kinderboekenweek van 6 t/m 16 oktober tijdens de bemande uren langskomen om te ontdekken wat je favoriete beroep is. Echte speurders kunnen dit doen met een stickerspeurtocht, echte gamers met twee games die ze op hun eigen smartphone of tablet in de bibliotheek kunnen spelen.

Speurtocht

In de vestiging in Huizen en Laren kun je tijdens de bemande uren een vel met speurvragen ophalen.  Ga op zoek naar de posters en stickers met gekke weetjes en vragen over allerlei beroepen. Heb je alle antwoorden goed? Grabbel dan een cadeau in de grabbelton.

Games

Scan dan de QR codes in de bibliotheek en speel de twee games.

Game 1: Er gebeuren rare dingen… een vreemde bal, een verloren camera, een onzichtbaar drankje en een op hol geslagen huis… Wat is er aan de hand? Verzamel hints, kies de juiste beroepen en vindt de oplossing.

Game 2: Wil jij dierenarts worden, drakenkweker of iets anders? Bezoek dan zes werelden waar je verschillende beroepen tegenkomt en ontdek wat er allemaal bij komt kijken. De zesde wereld is alleen maar te bereiken als je een geheime volgorde afloopt. Lukt het jou?

Periode: 6 t/m 16 oktober tijdens bemande uren.

Leeftijd: kinderen van 6-12 jaar.

Deelname is gratis.