Première Kidscafé Laren

19 juli 2017, van 16:00 tot 17:30 | Jeugdafdeling bibliotheek Laren

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Hoe schrijf je een boek? Dat is de vraag die centraal staat tijdens de opening van het Kidscafé Laren. Alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar zijn welkom tijdens de eerste editie van het Kidscafé.

Eerst leest gevierd kinderboekenschrijfster Gitte Spee voor uit eigen werk. Daarna geeft zij de aanwezige kinderen handvatten voor het schrijven en tekenen van een boek. Het hoofdpersonage in deze workshop is een olifant, een knipoog naar the Elephant Parade die dit jaar in Laren plaatsvindt. Kunstenaar Theo Kazemier heeft de winnende olifant ontworpen. Daarna kunnen de kinderen zelf aan de slag in de foyer van het Brinkhuis, en krijgen zij tips van Gitte en Theo.

Het Kidscafé is een initiatief van Nancy Bevers- Kromoidjojo uit Laren, agent van Theo Kazemier en eigenaresse van online magazine i-Laren, in samenwerking met de bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum. Nancy: “Het doel wat ik wil bereiken met het Kidscafé is kinderen inspireren door literatuur en kunst op een leuke en toegankelijke manier te presenteren. Als zij zich vermaken terwijl ze met boeken bezig zijn, is de eerste stap gezet. En waar kan dat beter dan tússen de boeken?”

Merel Barnard, jeugdspecialist van de bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum: “De bibliotheek juicht dit initiatief van harte toe. Het is een mooie aanvulling op de activiteiten die wij zelf organiseren. Wij stellen onze ruimte en faciliteiten graag beschikbaar en kijken uit naar een mooie samenwerking.”

Uiteraard kunnen de kinderen ook op de foto met Gitte, Theo én hun favoriete olifant uit the Elephant Parade.
Kinderen kunnen zich aanmelden voor het Kidscafé
 

Locatie: Jeugdafdeling Bibliotheek Laren
Datum: woensdag 19 juli
Tijd: 16.00 - 17.30 uur
Toegang:  gratis