Kidscafe: Bouw je eigen Boomhut

17 november 2017, van 16:00 tot 18:00 | Bibliotheek Laren

Kosten: Gratis, incl hapjes en drankjes voor kinderen.

De Waanzinnige boomhut

Op vrijdag 17 november 2017 tussen 16:00-18:00 uur is er weer een nieuw Kidscafe! Deze editie staat in het teken van de Boomhut! Welke? Die Waanzinnige!

Herfst

De Herfst is ingetreden en het buitenleven verandert van groene bomen en kleurrijke bloemen en planten naar een mooi rood-oranje-bruin-geel tafereel dat het uitzicht kleurt. De vier seizoenen betoveren de natuur telkens tot een theatraal maar natuurlijk schouwspel. Wat weten we eigenlijk over de natuur? We zien paddenstoelen en spinnen rond deze tijd van het jaar. Bestaan kabouters en elfjes echt? Welke geheimen zijn er nog? Het wordt ook zo snel donker. Zou je niet dichter bij de natuur willen wonen? Heb je weleens een boek over de natuur of over de vier seizoenen gelezen?

WAANZINNIGE BOOMHUT
Heb je weleens gehoord over het boek De Waanzinnige Boomhut? Inmiddels zijn er al 6 edities gepubliceerd, beginnend met een boomhut van 13 verdiepingen, daarna 26; 39; 52; 65 en de laatste telt 78 verdiepingen. Zou je niet een eigen boomhut willen bouwen? Met je eigen winter barbecue met gepofte kastanjes en marshmallows en warme chocolademelk?

Tijdens het 'Kidscafe' komt Gijs Stork (12 jr) vertellen over zijn boomhut. Het is niet zomaar een boomhut, hij WOONT in zijn boomhut! Gijs zal jullie vertellen en laten zien hoe hij zijn boomhut heeft gebouwd. Wat was en is zijn inspiratie? Van een bibliotheekmedewerker leren jullie ook de weg naar je favoriete boek. Die van Gijs is 'De waanzinnige boomhut met 78 verdiepingen' Wat is jouw favoriete boek? Kom je gezellig langs? Je kan ook gewoon even een kijkje komen nemen. Er zijn gratis hapjes en drankjes voor kinderen.