Nederland leest de toekomst

1 november 2017 t/m 30 november 2017 | Bibliotheken Huizen en Brinkhuis Laren

Kosten: Gratis, zolang de voorraad strekt.

Het thema van Nederland Leest is ‘Robotica’ en in de maand november is het boek ‘Ik, robot’ van Isaac Asimov gratis af te halen voor alle volwassen leden van de Bibliotheek.

‘Ik, robot’ is de geniale futuristische raamvertelling van Isaac Asimov rond de hoofdpersoon Susan Calvin, robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven. Een spannend boek met ook nog echte breinbrekers!

Robotica is nadrukkelijk een thema dat overal in de maatschappij speelt. Niet alleen technische bedrijven, maar ook zorginstellingen, onderwijs landbouw, culturele instellingen en de lokale middenstand hebben er mee te maken. De robots waren al een eeuw geleden voorspeld, maar ze komen er nu echt in grote getale aan. Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende auto’s, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld. Terwijl robots in fabrieken en bedrijfsterreinen natuurlijk al tientallen jaren bestaan. Tegenwoordig worden krantenartikelen al door robots geschreven.

Waar eindigt dit? In een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Wat staat ons de komende jaren te wachten? Daarover kun je meepraten!

Gratis, zolang de voorraad strekt.

Ook voor niet-leden!

Geef je mening, krijg een boek!

De bieb is meer dan een bibliotheek, het is ook een plek waar je mensen kan ontmoeten en waar je kunt debatteren. Bijvoorbeeld over robotica. Geef op de website van Nederland Leest je mening over zes stellingen, dan krijg je het boek 'Ik, robot' bij de bieb.