Bekendmaking winnaars Poëzievertaalwedstrijd 2018

31 januari 2018, van 20:00 tot 23:00 | Theater De Boerderij Huizen

Kosten: Gratis, vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Poëzievertaalwedstrijd 2018

Tijdens de jaarlijkse poëzie-editie van het Kunst en Cultuur Café van de Stichting Kunst en Cultuur Huizen in Theater de Boerderij Huizen worden de winnaars bekend gemaakt van de Poëzievertaalwedstrijd 2018. Wie maakten de beste vertalingen van het gedicht The Truth the Dead Know van Anne Sexton?

Locatie: Theater De Boerderij Huizen
Datum: Woensdag 31 januari 2018
Tijd: 20.00 - 23.00 uur
Toegang: Gratis, vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

I.s.m. de Stichting Kunst & Cultuur Huizen.

Programma:

Uitreiking Kunst- & Cultuur Award Huizen van de Stichting Kunst & Cultuur Huizen door mevrouw Joan de Zwart-Bloch, burgemeester van Blaricum (Kunststad van het jaar 2018).

Poëzie- en muziekquiz.

Bekendmaking en prijsuitreiking winnaar Poezievertaalwedstrijd 2018 door mevrouw Joan de Zwart-Bloch.

Optreden Lizzy Ossevoort (zang) en Stefan Bos (piano).

Het muzikale entertainment voor deze bijzondere avond zal worden verzorgd door de zangeres Lizzy Ossevoort en de pianist Stefan Bos.

Stefan Bos (1996) begon op zijn achtste met klassiek piano, maar ontdekte al snel een aanleg voor improvisatie. Vanaf zijn elfde volgde hij lessen aan de jong talentafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, waar hij leeftijdsgenoten met dezelfde passie leerde kennen. Hoogtepunten uit deze periode zijn optredens op het North Sea Jazz Festival, het Kinderprinsengrachtconcert en in talkshows van Ivo Niehe en Karin Bloemen en met Oosterdok 4 al in 2012 in het Kunstcafé Huizen. Ook viel hij in de prijzen bij de laatste drie edities van het Prinses Christina Jazz Concours: eerst solo, later met kwartet Oosterdok 4 en in duo met zangeres Lizzy Ossevoort. Op dit moment is hij derdejaars bachelor student aan het Amsterdamse conservatorium, waar hij les krijgt van o.a. Hans Vroomans.

Lizzy Ossevoort (1995) stond op de lagere school al graag in de schijnwerpers met haar muzikaliteit. Haar pianospel en zangtalent ontroerde al menig ouder. Haar talent ontwikkelde zich van de schoolmusical tot een auditie bij het junior songfestival en vervolgens slaagde zij erin om mee te doen bij de Gelderse finale van Kinderen voor Kinderen. Daarmee stond zij voor het eerst voor een volle zaal van het Amphion theater in Doetinchem. Deze ervaring op haar 12e, een optreden in een schouwburg, betekende dat 'stralen op een podium' haar toekomst moest gaan worden.

Inmiddels heeft Lizzy mee gedaan aan het Nederlands Jazz Vocalisten Concours 2013 in Zwolle, schitterde in The Voice of Holland (2013) en sleepte verschillende prijzen in de wacht bij het Jazz Vocalisten Concours en het Prinses Christina Concours 2014 waarbij zij allebei 2e werd. Hierdoor werd Lizzy beloond met een nummer mogen opnemen met het Metropole Orkest (The Look Of Love - Burt Bacherach). Op 16 mei 2016 heeft zij mee gedaan áan de Conservatorium Talent Award tijdens het festival Jazz in Duketown in 's Hertogenbosch waar zij eerste werd. Lizzy werd daardoor voor juni 2017 uitgenodigd een optreden te verzorgen onder leiding van de fantastische pianist Bert van den Brink op Jazz in Duketown.

Het jonge talent studeerde aan het Conservatorium in Arnhem waar zij in juni 2016 haar studie heeft afgerond met een 9!

Lizzy, inmiddels 22 jaar oud, is een gepassioneerde zangeres die van ieder optreden iets speciaals wil maken. Haar voorkeur gaat uit naar het jazz-repertoire met een vleugje Soul & Blues.

NB: De inzendtermijn van vertalingen is gesloten per 14 januari 2018.