PeuterVoorlezen in Brinkhuis Laren

24 juni 2022, van 11:00 tot 11:30 | Elke week | Bibliotheek Brinkhuis Laren

Kosten: Gratis

Het kan niet vaak genoeg gezegd: peuters die elke dag 15 minuten worden voorgelezen, presteren op school beter in taal én rekenen. Ook hebben ze een voorsprong in hun sociaal-emotionele, lichamelijke en creatieve ontwikkeling. Hoe jonger kinderen zijn als zij worden voorlezen, hoe groter hun woordenschat op 22-jarige leeftijd. Dagelijks voorlezen heeft het grootste effect. Het liefst een paar keer per dag, maar langer dan een 5 tot 10 minuten per keer hoeft niet. Dit verschilt natuurlijk weer per kind.

Vertrouwd raken met taal

Wil jij dat jouw kind leert zich een voorstelling te maken van dingen die ze in het echt nog nooit hebben gezien of meegemaakt? Kom dan op vrijdagochtend naar de bibliotheek in Laren. Er wordt iedere week door een leuk team voorgelezen en met de peutertjes naar plaatjes gekeken en door die samen te benoemen, leren ze spelenderwijs hoe iets heet. Tijdens het voorlezen pikken kinderen nieuwe woorden op. Het is een goede stimulans om kinderen vertrouwd te laten raken met de taal.

Iedere vrijdagochtend

Van 11:00 tot 11:30 uur in Bibliotheek Brinkhuis Laren.