Workshop Lezen met je oren o.l.v. Ineke Holzhaus

3 februari 2018, van 13:00 tot 14:00 | Brinkhuis Laren

Kosten: € 15,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Poëzie aan de Brink is een nieuw festival dat mensen uit Laren en wijde omgeving kennis wil laten maken met de enorme veelzijdigheid van poëzie en in het bijzonder het korte gedicht.

Workshop Lezen met je oren

Tijdens de workshop poëzie lezen vertelt Ineke Holzhaus over het lezen en schrijven van gedichten. Hoe lees je met je oren, hoe ontdek je de onuitgesproken gedachten in een gedicht? Is een gedicht goed als je het niet kunt begrijpen, of kun je een gedicht juist beter benaderen zonder er een uitleg aan te geven? Wat doen de witregels met een gedicht, waarom gebruikt de ene dichter lange regels en de andere korte? Wat maakt een tekst zonder eindrijm tot een gedicht? En hoe leer je kijken met je hart?

Door gezamenlijk lezen en luisteren worden duistere teksten ineens toegankelijk. Niet alleen klassieke teksten zoals gedichten van Herman Gorter en Martinus Nijhoff of M. Vasalis, maar ook moderne dichters als Lucebert, Mustafa Stitou en de jonge Marieke Rijneveld komen daarbij aan bod. Lezers die graag schrijven, staat het natuurlijk vrij tijdens de workshop aantekeningen te maken voor eigen werk.
 

Datum: Zaterdag 3 februari
Tijd: 13:00 uur
Locatie: Brinkhuis Laren
Toegang: € 15,00