De film Poésia sin fin

3 februari 2018, van 16:30 tot 18:00 | Theaterzaal Brinkhuis Laren

Kosten: € 5,00

Poëzie aan de Brink is een nieuw festival dat mensen uit Laren en wijde omgeving kennis wil laten maken met de enorme veelzijdigheid van poëzie en in het bijzonder het korte gedicht.

Poëzie aan de Brink

Poesía sin fin is het adembenemende, magische en ontroerende tweede deel van Jodorowsky’s autobiografie. In Chili’s zinderende hoofdstad Santiago in de jaren ’40 en ’50 besluit de jonge Jodorowsky om dichter te worden. Hij wordt geïntroduceerd in de artistieke en boheemse kringen en ontmoet andere jonge veelbelovende artiesten; de latere grootheden van de Latijns-Amerikaanse literatuur. Ze zijn op zoek naar schoonheid in de wereld, in de ander en in henzelf. Ze leven alsof het leven één groot poëtisch experiment is: sensueel, authentiek, vrij, doldwaas.

Poesía sin fin is zo energiek en zit zo vol met de meest prachtige visuele vondsten, dat je niet anders kan denken dan dat dit gemaakt moet zijn door een enorm gedreven jong talent. De regisseur is echter nu 87 en heeft al een rijke, zeer diverse carrière achter de rug. Van tarotkaartlezer en psychotherapeut tot scenarioschrijver van graphic novels en historicus. Als filmmaker werd hij wereldberoemd in de jaren ’70 en ’80 met films waarin hij een ongekende visuele verbeeldingskracht combineerde met psychomagie, een door hemzelf ontwikkelde mix van psychotherapie en shamanisme. Twee jaar geleden verraste hij de wereld met La Dansa de la realidad, een autobiografische film over zijn kinderjaren waarin hij zijn unieke beeldende vertelkracht combineert met een magisch, wonderschoon en ontroerend verhaal. Poesía sin fin is het vervolg hierop en volgens het toonaangevende Variety 'his best film yet'.

Film Poésia sin fin
Datum: Zaterdag 3 februari
Tijd: 16:30 uur
Locatie: Theaterzaal Brinkhuis