Taalcafé Huizen najaar en winter 2021

26 november 2021, van 13:30 tot 15:00 | Elke week | Bibliotheek Huizen

Kosten: Gratis, aanmelden niet nodig.

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Gilde Taalcafé is voor anderstaligen die beter Nederlands willen spreken, iedere vrijdagmiddag van 13.30 uur-15.00 uur in de bibliotheek Huizen.


Samen leven is ook samen spreken. Veel anderstaligen willen graag beter Nederlands leren spreken en verstaan, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Taalcursussen zijn er genoeg, maar veel deelnemers ontmoeten vaak te weinig Nederlanders waarmee ze de taal kunnen oefenen.

De bibliotheek Huizen biedt iedere vrijdagmiddag ruimte aan anderstaligen om in een ongedwongen en gezellige setting met vrijwilligers van Gilde SamenSpraak (Gilde Gooi Noord) één-op-één of in groepsverband te praten over zaken van alledag, zoals je ook in een café zou doen, om zich zo te bekwamen in het Nederlands.

Iedereen kan zo binnen lopen, zonder voorafgaande aanmelding.

Anderstaligen en Nederlanders delen zo taal en cultuur. Niet ergens achteraf in een aparte ruimte, maar juist midden in de bibliotheek, zodat alle bezoekers van de bibliotheek kennis kunnen nemen van deze uiterst actuele en voor de sociale cohesie in hun eigen dorp zo belangrijke activiteit. En midden tussen de boeken voor anderstaligen van het NL-plein.

Het Taalcafé is op iedere vrijdagmiddag van 13.30 uur-15.00 uur in de bibliotheek Huizen.
Vooraf aanmelden hoeft niet, u bent van harte welkom!

Let op! In de schoolvakanties is er geen Taalcafé Huizen