Tentoonstelling Tussen Vecht en Eem: Grensverleggers in Gooi en Vecht

23 juli 2021 t/m 6 augustus 2021 | Bibliotheek Huizen

Kosten: Gratis toegankelijk tijdens openingsuren

Mannen en vrouwen van naam, bekend in heel Nederland en vaak ook over de grens. Zij waren in de ware zin grensverleggers, hun tijd vooruit. Ze zijn onze erflaters.

Alternatieve wereld

De regio Gooi & Vecht trok begin 1900 veel mensen in reactie op de groeiende industrialisatie in de stad. Zij hadden behoefte aan rust en ruimte in de natuur. Dit was te vinden in het Gooi. Vele creatieven gingen hier wonen en vrijdenkers als Frederik van Eeden en Jacob van Rees werkten in kolonies aan een alternatieve wereld.

Laat u inspireren door deze bijzondere grensverleggers uit het verleden. Vijftien informatieve panelen geven in beeld en tekst aan wie spraakmakend waren door hun verdiensten, uitblonken in wetenschap en kunsten of de gezondheidzorg vooruithielpen.

Bibliotheek Huizen, Plein 2000-1, 1271 KK  Huizen, 23 juli t/m 6 augustus 2021, gratis te bezoeken tijdens openingsuren.