Joop van Velzen over The Armed Man

17 oktober 2018, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Huizen

Kosten: Toegang vrij, wel graag reserveren

Lezing over The Armed Man van Karl Jenkins. De lezing door musicoloog Joop van Velzen gaat in op de bijzondere geschiedenis en geeft uitleg over de inhoud en samenstelling van dit muziekstuk.

The Armed Man hoort inmiddels tot één van de meest geliefde muziekstukken van de eenentwintigste eeuw. De carrière van Karl Jenkins als jazzmuzikant en componist schommelt voortdurend heen en weer tussen klassiek en populair. Een reclametune voor Delta Airlines werd onverwachts een publiekshit. Deze plotselinge populariteit inspireerde Jenkins tot het componeren voor de concertzaal. Je zou de stijl van Jenkins’ oratoria kunnen typeren als popmuziek, maar dan op een symfonische leest geschoeid.

Hiermee is de avond een mooie opmaat naar het concert op 9 en 10 november in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum.
In een unieke samenwerking wordt dit concert uitgevoerd door twee bekende Huizer verenigingen: Prinses Irene en COV Excelsior.

Joop van Velzen (foto rechts) is de auteur van de 4-delige biografie over de muzikale vriendschap tussen Clara Schumann en Johannes Brahms. Daarnaast schrijft hij over talrijke onderwerpen uit de klassieke muziek en werkt hij momenteel aan een biografie over Hugo Wolf. Daarnaast geeft hij cursussen en lezingen over diverse onderwerpen uit de wereld van de klassieke muziek. Tenslotte doceert hij over deze grote verscheidenheid van aspecten ook aan verschillende HOVO’s en de Vrije Academie in Amsterdam.