Themaochtend Dementievriendelijk Gooi

19 september 2018, van 10:30 tot 12:00 | Bibliotheek Huizen

Kosten: Gratis, wel reserveren

Omgaan met Dementie

De Oude Pastorie is een woonzorg- en ontmoetingshuis waar gastvrijheid, vriendelijkheid en zorgzaamheid vanzelfsprekend zijn, waar tijd en ruimte is voor ontmoeting en aandacht. Het biedt een warm, veilig thuis voor mensen met geheugenproblemen of dementie en hun naasten.

Geheugenproblemen en/of dementie hebben vaak ook een grote impact op familie en mensen in de naaste omgeving. Tijdens deze ochtend zullen we stilstaan bij wat het betekent om iemand die je liefhebt te zien veranderen door de dementie. Op welke wijze kan je in contact blijven met de persoon met dementie en wat kan je nog ondernemen met iemand die dementie heeft? Begrip hebben van dementie is een eerste stap om er beter mee om te kunnen gaan en te kunnen anticiperen.

Daarnaast laten Linda de Haan en Joke Kelderman zien welke mogelijkheden er zijn om ondersteuning te krijgen zodat je er niet alleen voor staat. Een onderdeel hiervan is het najaarsprogramma voor mantelzorgers.

De Oude Pastorie zal dit najaar ook het Oranje Weeshuis in gebruik gaan nemen om van daaruit ook van betekenis te zijn voor mensen met dementie. Een goede reden om tijdens de Wereld Alzheimerweek de themaochtend op woensdag 19 september in de bibliotheek vestiging Huizen te wijden aan de plannen van de Oude Pastorie in Huizen om nog meer van betekenis te zijn voor mensen met dementie en hun naasten. Linda de Haan en Joke Kelderman geven een presentatie en toelichting op de plannen met onder andere uitbreiding van de Dementheek en de plannen om te starten met een breed aanbod van verschillende gespreksgroepen zoals bijvoorbeeld mantelzorggespreksgroepen, themamiddagen en spelmiddagen. De Oude Pastorie zorgt tevens voor foldermateriaal met informatie.

Datum: woensdag 19 september 2018
Tijd: 10.30 – 12.00 uur