Themaochtend over het boek Rijks Masters of the Golden Age

25 april 2018, van 10:30 tot 12:00 | Bibliotheek Huizen

Kosten: gratis, wel reserveren

In 2014 werd het boek Rijks Masters of the Golden Age op de markt gebracht, ontworpen door Marcel Wanders. De gelimiteerde oplage hiervan is een ruim dertig kilo wegend boek geworden dat een kunstwerk op zich is. Tijdens de themaochtend van 25 april neemt kunsthistorica Diana Kostman u mee langs de meesterwerken van de eregalerij aan de hand van dit spectaculaire boek.

Datum: woensdag 25 april 2018
Tijd: 10.30 – 12.00 uur
Waar: Bibliotheek Huizen
Kosten: gratis, wel reserveren

Het Rijksmuseum is de schatkamer van Nederland met een indrukwekkende collectie op het gebied van kunst en geschiedenis. Het hart van het museum wordt gevormd door de eregalerij met de topstukken van meesters uit de Gouden Eeuw met als absoluut hoogtepunt Rembrandts Nachtwacht.

Hoewel er boekenkasten vol te schrijven zijn over de kunstwerken uit de eregalerij, kenmerkt het boek Rijks Masters of the Golden Age zich niet alleen door de inhoudelijke teksten (citaten over de kunstwerken) maar juist door de opmaak hiervan. Adembenemend zijn vooral de detailfoto’s van de kunstwerken die soms sterk vergroot zijn opgenomen. Hierdoor ziet men de kunstwerken zoals nooit te voren.

Doctorandus Diana Kostman studeerde kunstgeschiedenis en algemene cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2006 geeft zij vanuit haar eigen bedrijf Artemis Omnibus lezingen en cursussen over diverse kunsthistorische onderwerpen.