Themaochtend met Jos Boermans: Eenzaamheid & Verbinding

15 november 2017, van 10:30 tot 12:00 | Bibliotheek Huizen

Kosten: Gratis, , wel reserveren

In onze gehaaste samenleving is het makkelijk vereenzamen. Wat is de rol van verenigingen, de gemeente, bibliotheken en kerken in deze? Spreker deze themaochtend is Jos Boermans. Hij praat erover en gaat in gesprek met het publiek.

Naast het bespreekbaar maken, benoemen, herkennen en signaleren van eenzaamheid is het van groot belang om te kunnen achterhalen hoe het nu werkelijk gesteld is met de zelfredzaamheid van mensen. Misschien moeten we stoppen met beleid maken en de mensen opzoeken om naar hun ervaring te vragen. Hoe pakt een dergelijke vorm van gemeentelijk maatwerk uit? We kunnen er allemaal mee te maken krijgen. Niet alleen ouderen, maar denk ook aan mensen die hun baan verliezen, een heftige echtscheiding beleven, door een ernstige ziekte minder valide zijn of na het verlies van een dierbare, kan iemand met eenzaamheid te maken krijgen.

Jos Boermans, initiatiefnemer van onder andere het Kom erbij Festival, informeert en gaat in gesprek met de aanwezigen.

Bibliotheek Huizen, woensdag 15 november, 10.30 – 12.00 uur