Themaochtend Compositie in de fotografie

21 februari 2018, van 10:30 tot 12:00 | Bibliotheek Huizen

Kosten: Gratis

Woensdagochtend 21 februari is er een themaochtend over compositie in de fotografie. Locatie is de huiskamer van de bibliotheek. Fotografe Liset van den Hoek vindt composities het belangrijkste van het fotograferen.

Alfred Eisenstaedt (Duits-Amerikaans straat- en persfotograaf 1898-1995) zei: 'het belangrijkste is niet de camera, maar het oog'. Fotograferen staat voor gewoon doen, fotografeer op gevoel. Tevens is kennis van techniek nodig om net even verder te komen. Bijvoorbeeld hoe zet je beweging op de foto of wat heb ik nodig bij avond en nachtfotografie. Mijn inspiratie haal ik uit de natuur; ik kijk bijvoorbeeld naar het lijnenspel van het landschap, van bloemen en planten. Ook de mensen op straat kunnen fascineren. Fotograferen is kijken, compositie is bepalen en dat samen maakt voor een groot deel de foto. Tijdens de themaochtend geeft Liset van den Hoek een aantal tips waarmee iedereen tijdens het fotograferen tot een mooiere compositie kan komen. Het wordt zeker geen technisch verhaal.

Zelf startte Liset van den Hoek met fotograferen tijdens de vakanties. Ze ontdekte dat er soms wel hele mooie foto’s tussen zaten. Om meer met de foto’s te kunnen doen, begon zij met een cursus basisfotografie en werd lid van Fotoclub Argentum in Naarden.
Ze volgde diverse cursussen, op fotografisch gebied, in digitale nabewerking, webdesign en grafische vormgeving. Aan de fotovakschool volgde zij in 2013 de leergang Fotoreflectie om het bespreken van foto’s en mensen te begeleiden in hun fotografische ontwikkeling meester te worden.

Sinds 2014 heeft zij haar eigen bedrijf Via Liset en geeft zij fotocursussen in Naarden en Huizen. Tijdens haar cursussen en fotowandelingen probeert zij het plezier in fotograferen over te brengen.

Fotoexpositie Liset van den Hoek

Vanaf woensdag 14 februari tot en met woensdag 7 maart hangt er een fototentoonstelling in de Huiskamer met werk van Liset van den Hoek.