Themaochtend: Aandacht voor levensvragen, waarom belangrijk?

20 november 2019, van 10:30 tot 12:00 | Bibliotheek Huizen

Kosten: Gratis toegang

In het dagelijks contact met de mensen om je heen, hoor je van lief en leed. Mensen vertellen je over het leven van alledag, maar ook over ziekte, eenzaamheid, familiecontacten, levensgeschiedenis of dilemma’s waar ze mee worstelen.

In al die verschillende verhalen kunnen levensvragen verscholen zijn. Het zijn vragen over wat mensen werkelijk belangrijk vinden in hun leven.

Aandacht voor levensvragen is belangrijk. Ze kleuren het leven met zin en betekenis. Maar soms zitten ze dwars, leggen ze beslag op je gedachten. Erover praten helpt en geeft ruimte.

Het zijn vragen zoals:

• Hoe ga ik verder met mijn leven?
• Wat voor zin en betekenis heeft mijn leven (gehad)?
• Welke onverwerkte zaken maken mij onrustig?

Op deze thema ochtend is Esli Jongen, consulent levensvragen van het Centrum voor Levensvragen Gooi en Vechtstreek, te gast.

Zij legt uit wat levensvragen zijn, hoe je ze (bij jezelf) herkent. En wat je als naaste, buur of goede vriend kunt doen om te helpen.

Bibliotheek Huizen, huiskamer 2e etage, woensdag 20 november, 10:30-12:00 uur, gratis toegang.