Geannuleerd! Beelden in Huizen, themalezing

22 mei 2019, van 10:30 tot 12:00 | Bibliotheek Huizen

Foto: Thalassa van kunstenaar Martha Waijop

Geannuleerd!!!!

Door omstandigheden komt de themalezing "Beelden in Huizen" door Gerrit Pas en Huub van Andel op woensdag 22 mei aanstaande te vervallen.

Maar wat is het verhaal achter dit kunstwerk? Waarom staat het daar? Wat was de inspiratie van de kunstenaar? Naar aanleiding  van deze vragen heeft het de gemeente Huizen een Beeldenroute uitgestippeld, die langs 32 mooie, ontroerende en vrolijke en monumentale beelden door de openbare ruimte van Huizen leidt. Het idee is ontstaan rond eind jaren ’80, met een kunstopdracht voor een sculptuur bij de toen net opgeleverde Zomerkade aan het Gooimeer.

Door Gerrit Pas en Huub van Andel

Voormalig wethouder cultuur gemeente Huizen Gerrit Pas en Huub van Andel (cultuureducatie Huizen) geven een informatieve lezing over deze bijzondere beeldenroute. Misschien wordt u gewezen op beelden waar u aan voorbij bent gegaan zonder ze te zien. Er is zelfs een fietsroute langs deze kunstwerken gemaakt: een beeldenroute. De beeldenroute laat een dwarsdoorsnede zien van de hedendaagse ruimtelijke kunst. Dus niet alleen abstract of alleen figuratief, nee: juist de grote diversiteit van uitbeeldingsvormen en materiaalgebruik. Deze fietsroute is verkrijgbaar bij het Huizer Museum.