Huiswerkbegeleiding door De Nieuwe Student

22 maart 2019, van 18:00 tot 19:00 | Elke week | Bibliotheek Huizen

Kosten: vrij

plaatje bij huiswerkbegeleiding door De Nieuwe Student

Huiswerkinstituut ‘De Nieuwe student’ is iedere vrijdagavond van 18.00 tot 19.00 uur aanwezig in de bibliotheek van Huizen. Uitgezonderd de schoolvakanties.

Huiswerkbegeleiding door ‘De Nieuwe Student’

De huiswerkbegeleiding wordt verzorgd door enthousiaste mensen die zich, naast het uitleggen en overhoren, tevens richten op het aanleren van studievaardigheden. De doelgroep is groep 7 en groep 8 en de onderbouw van de middelbare school.
De leerlingen worden, zoveel mogelijk op individueel niveau, begeleid met het maken van hun huiswerk. De bibliotheek is hiervoor een inspirerende leeromgeving. De Nieuwe Student is er speciaal voor leerlingen uit gezinnen voor wie de commerciële huiswerkinstituten te duur zijn.

Leerlingen betalen € 10,- voor 4 lessen. Aanmelding gaat via info@denieuwestudent.nl

Hoe werkt het?

De leerlingen komen binnen vanaf 17.45 uur. De lessen starten om 18.00 uur. Er wordt eerst kort gereflecteerd over de vorige les; welke leerlingen hebben toetsen gehad, hoe zijn deze gegaan, zijn er nog bijzonderheden...enz.. Daarna gaan de leerlingen aan de slag met het huiswerk dat zij hebben meegenomen. Tussendoor lopen de begeleiders rond om vragen te beantwoorden. Wanneer meer leerlingen tegen dezelfde vaardigheid aanlopen (bijvoorbeeld verhaaltjessommen) wordt er een klein groepje gevormd en deze leerlingen gaan met de begeleider dieper op de stof in met ondersteunend materiaal. Daarnaast werken de leerlingen werken naast hun huiswerk ook aan vaardigheden waar ze meer moeite mee hebben aan de hand van ondersteunend materiaal.