Lezing door Paul Schnabel in De Blaercom

22 april 2018, van 14:30 tot 16:00 | De Blaercom

Kosten: Gratis, wel reserveren

Hannie-Verhoeven-Fotograaf

Op zondag 22 april zal Paul Schnabel op uitnodiging van de Filosofische Leeskring Blaricum het Filosofisch Café verrijken met een interessante lezing over het stadse dorp, het beste van twee werelden. Jan Greven zal de lezing inleiden.

Mede op initiatief van de Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum is de Filosofische Leeskring Blaricum in maart 2016 gestart en bestaat op dit moment uit een groep van 6-8 geïnteresseerde lezers, die maandelijks bij elkaar komt om samen boeken over geschiedenis en samenleving met een filosofisch thema of invalshoek te bespreken. In samenwerking met de Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum wordt er naar gestreefd om tenminste een keer per jaar een openbare avond of middag in de Blaercom te organiseren waar een schrijver of dichter een boek, gedichten of essay nader toelicht en bespreekt met de belangstellenden tijdens het zogenaamde Filosofisch Café.

Het stadse Dorp, het beste van twee werelden

Zondagmiddag 22 april aanstaande is Eerste Kamer lid, socioloog en hoogleraar aan de faculteit Geesteswetenschappen te Utrecht, Paul Schnabel te gast bij het Filosofisch Café en zal een lezing van een uur geven met als titel: Het stadse Dorp, het beste van twee werelden.  

Van 1998 tot 2013 was Paul Schnabel directeur bij het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Al voor zijn benoeming als universiteitshoogleraar was hij al hoogleraar Sociaal en Cultureel Beleid aan de Universiteit Utrecht. Schnabel was onder andere decaan van de Netherlands School of Public Health, hoogleraar Klinische Psychologie in Utrecht en hoofd onderzoek van het Nederlands Centrum Geestelijke Gezondheidszorg.

Eerder studeerde Schnabel Sociologie in Utrecht en Bielefeld, en promoveerde in Rotterdam. Daarnaast is Schnabel lid van vele adviescommissies en actief als columnist in onder meer NRC Handelsblad en het Financiële Dagblad. De sociale wetenschappen zijn bij uitstek verbonden met maatschappelijke (beleids)vraagstukken op het gebied van onder meer (geestelijke) gezondheidszorg, arbeidsmarkt, milieu, wonen, politiek en burgerschap.

Het belooft een boeiende middag te worden.

Datum: zondag 22 april 2018
Tijd: 14.30 – 16.00 uur (inloop vanaf 14.00 uur)
Waar: de Blaercom, Schoolstraat 3, 1261 EV Blaricum
Kosten: gratis, wel reserveren

Foto: Hannie Verhoeven Fotograaf