Wat is "gewoon" doodgaan?

20 februari 2019, van 10:30 tot 12:00 | Bibliotheek Huizen

Kosten: gratis; reserveren aanbevolen

foto van Korine van Veldhujsen

Netwerk Palliatieve Zorg, Hospice Huizen en Bibliotheek vestiging Huizen organiseren samen een informatieve themaochtend op woensdag 20 februari in de huiskamer van de bibliotheek. Auteur Korine van Veldhuijsen is de hoofdgast die ochtend en verteld over het tot stand komen van haar tweede boek “Aan het sterfbed”.

Themaochtend

logo van Hospice Huizen

De presentatie van deze themaochtend is in handen van Kristel Mensink (Netwerk Palliatieve Zorg Gooi).

Dit is een bijzonder, intiem boek over de dood. Over veelal de gewone dood waarin mensen toegroeien naar het einde en het leven langzaam loslaten. Door alle berichtgeving over euthanasie en het voltooide leven zou je bijna vergeten dat de meeste mensen (95,6%) op deze natuurlijke wijze sterven.
Partners, ouders, kinderen, broers, zussen, vrienden, hospice-vrijwilligers, geestelijk verzorgers, verpleegkundigen en artsen nemen de lezer in deze bundel mee in de unieke laatste levensfase van een dierbare naaste. Zij vertellen wat dit sterfbed in henzelf en de ander heeft geraakt en wat het in beweging heeft gezet. Want zo op de drempel van de dood, als de mens op zijn kwetsbaarst is en het mysterie van het leven voelbaar wordt, kunnen mensen intense en betekenisvolle ervaringen hebben. De verhalen geven hoop, vertrouwen en troost, niet in het minst omdat de gewone dood vaak ook als menswaardig wordt beschouwd.

Over Korine van Veldhuijsen

Korine van Veldhuijsen (1972) is journaliste en tekstschrijfster op het gebied van (geestelijke) gezondheid, welzijn, onderwijs en levensbeschouwing. Voor Hoe overleef ik mijn dood? Een boek over lijden interviewde ze twee jaar lang geestelijken, professionals die werken met stervenden en mensen die terminaal ziek waren. Het resultaat: zeventien uiteenlopende, verhelderende en bemoedigende verhalen. Naast haar journalistieke werk maakt Korine onder de vlag van Bijzondere Verhalen schrijfcadeaus met inhoud, zoals levensboeken, odes aan, kaarten en (raam)gedichtjes. Ook geeft ze de kracht en het plezier van schrijven door in haar Schrijftheater, waar ze cursussen creatief en autobiografisch schrijven verzorgt.