Zomer voorlezen voor peuters in bibliotheek Laren

10 augustus 2018, van 11:00 tot 11:30 | Elke week | Bibliotheek laren

Kosten: gratis

Tijdens de zomervakantie: Iedere vrijdagochtend van 11.00 tot 11.30 uur wordt er voorgelezen voor peuters in de Bibliotheek van Laren in het Brinkhuis. Reserveren is niet nodig.

Voorlezen is pauze nemen in de drukte

Peuters die elke dag 15 minuten worden voorgelezen, presteren op school beter in taal én rekenen. Ook hebben ze een voorsprong in hun sociaal-emotionele, lichamelijke en creatieve ontwikkeling. Hoe jonger kinderen zijn als hun ouders gaan voorlezen, hoe groter hun woordenschat op 2-jarige leeftijd. Dagelijks voorlezen heeft het grootste effect. Het liefst een paar keer per dag, maar langer dan een paar minuten hoeft niet.

Voorlezen heeft invloed op verschillende vaardigheden. Kinderen leren een boek vasthouden, letters herkennen en dat het geschreven woord het gesproken woord weergeeft. Ook geeft voorlezen een impuls aan het ontwikkelen van het bewust worden van klank, mondelinge vaardigheden, groei van de woordenschat, verhaalbegrip en een positieve houding tegenover het lezen. Het is vooral het rijke en veelzijdige taalgebruik in boeken dat hieraan bijdraagt. Illustraties bij het verhaal ondersteunen kinderen in het achterhalen van de betekenis van onbekende woorden.
Het helpt om vroeg te beginnen. Voorlezen betaalt zich vooral uit voor de eerste jaren van het taal- en leesonderwijs.

Agenda Brinkhuis Zomer Voorlezen in de bibliotheek van Laren:

13 juli | 20 juli |27 juli | 3 augustus | 10 augustus | 17 augustus | 24 augustus | 31 augustus 2018