Hulp bij belasting­aangifte

Mededeling:

Vanwege het corona maatregelen zijn onze bibliotheekvestigingen gesloten. Alle belastingspreekuren en informatiebijeenkomsten gaan daarom niet door.
Heb je al een afspraak gemaakt? De belastingconsulent neemt contact met je op.

De belastingconsulent kan voor jou uitstel aanvragen tot 1 september 2020. Wil je dat? Bel ons dan op telefoonnummer +31 (0)355257410 tijdens werkdagen tot 12 uur. Of stuur een e-mail. De belastingconsulent neemt dan contact met je op.

Hulp nodig bij je belastingaangifte?

Vanaf 1 maart 2020 is het weer tijd voor de belastingaangifte over 2019. Kan je daarbij wel wat hulp gebruiken? Heb je een vraag? Of heb je behoefte aan een expert die met je meekijkt?

Kom dan naar een vestiging van Bibliotheek Huizen Laren Blaricum.
Vanaf 1 maart biedt de bibliotheek, samen met verschillende partners, gratis informatiebijeenkomsten en belastingspreekuren aan ter ondersteuning van de digitale aangifte over 2019.

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de bibliotheek beveiligd computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid van de bibliotheek bent.

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking cursussen aan ter verbetering van de digitale vaardigheden. Bovendien organiseren ze - in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.

De Bibliotheek helpt je verder

Je hoeft niet lid te zijn van de bibliotheek.

Webinar online belastingaangifte

Op 25 maart 2020 van 13:00 tot 14:00 uur geeft belastingadviseur Carina Stassen online uitleg over het online invullen van de belastingaangifte. Dit webinar start met algemene informatie over de aangifte inkomstenbelasting. Daarna wordt stap voor stap het online aangifteformulier doorgelopen.

Lees meer


Ons aanbod

Lees meer

Direct bellen met de belastingdienst? Bel gratis de BelastingTelefoon: 0800 - 0543


Meer cursussen in de Bibliotheek

  • Nieuw! Klik & Tik het internet op Meer informatie

    Met het nieuwe uitgebreide programma van Klik & Tik oefen je verder met het programma Klik & Tik. Het internet op. Je maakt kennis met verschillende leuke en handige websites en je leert stap voor stap...

    Bekijk details van Nieuw! Klik & Tik het internet op

  • Digisterker Lees meer

    In de cursus Digisterker leer je o.a. hoe je digitaal een afspraak maakt met de gemeente Huizen en hoe je toegang krijgt tot de sites van het UWV en de Belastingdienst. De cursus Digisterker helpt je op...

    Bekijk details van Digisterker