Nooit meer slapen met onder meer Karin Swerink, René ten Bos en Benno Barnard & Kees 't Hart over Tsjebbe Hettinga

18 juli 2017, van 00:02 tot 01:58 | NPO Radio 1, - RADIO

Karin Swerink is hoofdredacteur van de Nederlandse uitgave van Vogue. Na een periode als adjunct-hoofdredacteur bij Libelle, werd ze hoofdredacteur van het startende Glamour. Later werd Swerink gevraagd om een Nederlandse editie van Vogue te lanceren. Het mode- en lifestyle-tijdschrift vierde onlangs haar vijfjarig bestaan.

René ten Bos is filosoof, schrijver en sinds april 2017 Denker des Vaderlands. Het werk van René ten Bos kenmerkt zich vaak door zware thema’s die hij met humor en blijmoedigheid benadert. Tijdens het Over Het IJ Festival, dat deze week in Amsterdam plaatsvindt, bespreekt hij de rol van de dood in de drukke stad, en hoe we daarmee om kunnen gaan. In de rubriek Open Kaart beantwoordt René ten Bos persoonlijke vragen over leven en werk.

De Friese dichter Tsjêbbe Hettinga was een graag geziene gast op binnen- en buitenlandse poëziefestivals. De Homeros van Friesland werd hij wel genoemd, deze blinde dichter die met zijn bezwerende voordrachten van zowel epische als jazzy gedichten over verlangen, de liefde en het Friese landschap mensen in verwondering achterliet. In 2013 overleed hij, 64 jaar oud. Deze week verscheen de bundel Het vaderpaard met daarin al zijn gedichten in het Fries en Nederlands. Tjitske Mussche sprak met dichter Benno Barnard, die Hettinga's werk van het Fries naar het Nederlands vertaalde en met Hettinga's vriend schrijver en dichter Kees 't Hart.