Digitale bronnen

Een schat aan digitale informatie.

De Bibliotheek heeft een uitgebreide digitale collectie. Diverse databanken kun je op de publiekcomputers in de bibliotheek bekijken en raadplegen. Enkele databanken zijn ook thuis via het internet te raadplegen.

Uittrekselbank. Nu ook thuis bereikbaar!

In de UittrekselBank vindt u meer dan 2400 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 350 auteursportretten.
Je hebt wel een bibliotheek abonnement nodig!

Muziekweb

Met Muziekweb kun je zoeken in de grootste muziekcollectie van Europa. Meer dan 300.000 cd's, 300.000 lp's en 5000 muziekdvd's. Deze zijn allemaal te leen en digitaal te beluisteren in de bibliotheek. Ook thuis te raadplegen (voor het lenen van muziek is een bibliotheekabonnement verplicht)

Winkler Prins Online

De Winkler Prins Online (een product van Unieboek|Het Spectrum) is een digitale encyclopedie die op drie niveaus beschikbaar is. De Grote Winkler Prins is geschikt vanaf 15 jaar, De Studie Winkler Prins is geschikt vanaf 10 jaar en De Junior Winkler Prins is geschikt vanaf 6 jaar.

Deze zijn in de bibliotheek via de specifieke links gratis ter inzage beschikbaar.

Makkelijk Lezen Plein


Deze site is voor alle kinderen die lezen niet zo makkelijk vinden. En voor hun moeders, vaders, meesters en juffen. Ook thuis te raadplegen.

Consumentenbond Online

De beroemde tests van de Consumentenbond vanaf 1998.

Leesplein

Verzamelpunt voor alles wat te maken heeft met kinderboeken en jeugdboeken voor alle leeftijden. Met onder andere leestips, informatie over schrijvers en uittreksels. Ook thuis te raadplegen.

Info voor werkstuk of spreekbeurt

Zoek je betrouwbare informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? De openbare bibliotheek heeft hier speciaal voor jou boeken, filmpjes en websites bij elkaar gezocht. Ieder onderwerp is er voor groep 5/6, groep 7/8 en klas 1/2. Dus altijd informatie die bij jou past!

Nieuw! Oefenen voor je rijbewijs in de bibliotheek

Gratis online oefenen en leren voor je rijbewijs?
Dat kan nu in de bibliotheek op onze publiekcomputers, maar ook op je eigen laptop in de bibliotheek! Na afloop krijg je een volledige analyse van de eventuele fouten die je in het examen hebt gemaakt en zie je direct of je geslaagd of gezakt bent.

Deze zijn in de bibliotheek via deze link gratis beschikbaar.